Chris »Brolga« Barns, ki vodi zavetišče Kangaroo Sanctuary v avstralskem Alice Springs, je Rogerja našel, ko je bil še mladič. Rešil ga je iz materine vreče, potem ko je ta umrla v prometni nesreči. To je sicer usoda mnogih kengurujev. Kljub tragičnemu začetku življenja se Roger ni predal. S skrbno pomočjo Barnsa, ki je prav zaradi Rogerja ustanovil zavetišče, je zrasel v 2 metra visokega orjaka z 89 kilogrami.

»Na začetku je bila vez med nama zelo močna, že kmalu pa me je imel za konkurenta in se je želel z menoj pretepati,« pravi Barns. »Roger je bil med bolj mišičastimi kenguruji,« pravi Barns, ki dodaja, da njegova velikost pravzaprav ni povsem edinstvena med kenguruji, a je bil vseeno bolj postaven od mnogih. Sodeč po posnetkih zavetišča, pa je Roger postavo prenesel tudi na svojega potomca, samca, ki je sedaj glava družine.

Kenguruji sicer lahko živijo do 14 let, a v divjini tolikšne starosti ne doživijo pogosto, saj jih, če zbolijo, hitro uplenijo dingi in divji psi. Roger je vlogo glavnega samca že pred časom prepustil svojemu potomcu, zadnja leta pa je užival v upokojitvi. Je pa imel nekaj težav z artritisom.

Barns pravi, da je od smrti Rogerja prejel sporočila sožalja z vsega sveta, že pred leti pa je dal tudi pobudo, da bi najslavnejšemu kenguruju v središču mesta Alice Springs postavili tudi spomenik.