Vir je CNN-u pojasnil, da se je na prepisu znašel tudi Maher Abdulaziz Mutreb, sicer nekdanji savdski diplomat in obveščevalec v službi kronskega princa Mohameda bin Salmana. Mutreb Hašokdžiju reče: »Vrnil se boš,« novinar pa na to odgovori: »Tega ne morete storiti. Ljudje me zunaj čakajo.« Pred konzulatom je savdskega novinarja čakala zaročenka, Hašokdži pa ji je pred vstopom v poslopje dejal, naj, če se ne vrne, pokliče sodelavce.

Po izmenjavi omenjenih besed se prepis nadaljuje s trditvami, da se je na Hašokdžija usedlo več ljudi, savdski novinar pa se je tedaj pričel boriti za sapo. Večkrat naj bi opozoril: »Ne morem dihati. Ne morem dihati. Ne morem dihati.« To so bile novinarjeve zadnje besede, se pa prepis s tem ne konča. Sledijo opisi zvokov, ki jih je mogoče slišati na posnetku. Ob tem naj bi bilo tudi razvidno, da Hašokdži še ni mrtev. Vir je za CNN povedal, da so sledili kriki in lovljenje sape, nato pa se v prepisu pojavita žaga in žaganje.

Šef forenzične medicine na savdskem notranjem ministrstvu dr. Salah Mohamed al Tubaigi ostalim prisotnim medtem svetuje, naj si zaradi neprijetnih zvokov, ki nastanejo med opravilom, vtaknejo slušalke ali poslušajo glasbo, kot počne on. Trenutka smrti prepis ne opredeljuje.

»Opravljeno je«

Mutreb naj bi v nadaljevanju opravil vsaj tri telefonske klice. Med drugim je opravil tudi klic, v katerem skoraj korak za korakom opisuje dogajanje. »Povej svojemu, da je stvar opravljena. Opravljeno je,« naj bi povedal Mutreb, turške oblasti pa trdijo, da je bil njegov sogovornik v Riadu. CNN-ov vir sklepa, da beseda »svojemu« označuje nadrejenega oziroma šefa. Domnevno naj bi pogovor potekal z enim najtesnejših svetovalcev savdskega kronskega princa Saudom al Kahtanijem, ni pa nobenega trdnega dokaza, ki bi neposredno bremenil bin Salmana.

Prav tako ni jasno, zakaj je Mutreb Hašokdžiju rekel, da se bo vrnil, je pa CNN-ov vir prepričan, da na podlagi prepisa ni šlo za ponesrečen poskus prijetja. Pravi, da Mutreb v telefonskih klicih ne opisuje ponesrečene situacije, temveč mirno opisuje, kaj se dogaja.