Po prihodu novega trenerja Saše Nikitovića so pri košarkarski Olimpiji komaj čakali na reprezentančni premor, med katerim so se zaprli v dvorano in povsem na novo postavljali pravila v igri ter akcije, ki jih je pod prejšnjim trenerjem Zoranom Martićem primanjkovalo. Prenovljeni zmaji so se prvič na ogled postavili v torek proti Iliriji v državnem prvenstvu, a za pravo sliko je bilo treba počakati do petka, ko so se v polni postavi pomerili proti Cedeviti. Ljubljančani so po odličnih treh četrtinah v zadnji popustili in zabeležili sedmi poraz v jadranskem tekmovanju, a v igri pokazali velik napredek in precej zanimivih stvari.

V prvi vrsti je pri Olimpiji očitna precej večja želja in borbenost na parketu, njena igra pa je dobila rep in glavo tako v napadu kot v obrambi, kjer je opazno, da vsak posameznik pozna svoje naloge in obveznosti. Po drugi strani ljubljansko moštvo ne more skriti, da je po večini sestavljeno iz mladih igralcev, ki delajo tudi nepotrebne napake. Proti Cedeviti jih je bilo kar nekaj, brez njih pa bi si v prvih treh četrtinah lahko nabrali pomembno prednost, saj gostitelji niso bili prepričljivi. So pa mladi igralci pod Nikitovićem pokazali napredek, ki je bil pričakovan že po začetku sezone. Ko je kazalo, da se bo tekma v Zagrebu odločala v napeti končnici, je Cedevita na začetku zadnje četrtine hitro zadela tri pomembne mete za tri točke in naredila ključno razliko, ki je zmaji več niso mogli ujeti.

»Uvodnih 32 minut tekme smo odigrali zelo dobro in bili vseskozi v igri za zmago. Na koncu se je uspeha veselila kakovostnejša in bolj izkušena ekipa v tem trenutku. Če pogledamo seznam igralcev Cedevite, vidimo, da so košarkarji v najboljši košarkarskih letih, to pa pomeni, da gre za izkušene igralce. To je v ključnih trenutkih prelomilo tekmo, saj mi nismo našli odgovora na njihovo igro v teh zadnjih osmih minutah dvoboja,« je povedal Saša Nikitović, ki bo očitno precej več stavil na Roka Badžima, ki je na parketu preživel 29 minut in dosegel 11 točk.

Obračun 10. kroga danes čaka še Krko. Novomeščanom v goste prihaja zagrebška Cibona, ki spada v kategorijo moštev, ki jih košarkarji trenerja Simona Petrova doma morajo premagati, pa čeprav bodo čutili utrujenost, saj so v soboto igrali tekmo državnega prvenstva proti Rogaški. Krka v jadranskem tekmovanju v zadnjem obdobju ne beleži dobrih rezultatov, saj je izgubila štiri od zadnjih petih obračunov. »Cibona je izkušeno moštvo, ki te zna hitro ujeti v svoj mlin in potem ne veš, kaj se ti je zgodilo. Zato je nujno, da vseh 40 minut odigramo zbrano in čvrsto v obrambi. Prav tako bo pomembno, da v napadu odigramo mirno in jim ne dovolimo, da nam kradejo žoge in zadevajo iz lahkih protinapadov. Upam, da bomo imeli dober dan in nam bo uspelo prikazati našo pravo igro,« pravi Simon Petrov.

Liga ABA, drugi izidi 10. kroga: C. Zvezda – Zadar 97:70 (22:16, 45:33, 79:53, Ragland 17; Vaughn 16), FMP – Mornar 82:84 (14:23, 29:41, 53:64, Apić 24, Rebec 14; Vranješ 19), Igokea – Partizan 84:97 (24:30, 44:47, 65:75, Williams 18; Marinković 28, Nikolić 4), danes ob 18. uri: Krka – Cibona, ob 21. uri: Budućnost – Mega B.