V nogometnem klubu Boca Juniors so se pritožili na Cas zaradi odločitve krovne južnoameriške nogometne zveze Conmebol, da bo povratna tekma finala pokala libertadores, južnoameriške različice lige prvakov, v nedeljo v Madridu. Pri Boci so menili, da bi morali naslov prvaka dobiti brez boja ter da druge tekme sploh ne bi smelo biti, ker so krivci za selitev navijači Riverja, ti so napadli avtobus z nogometaši Boce.

Krovna južnoameriška zveza Conmebol je povratno tekmo River Plate - Boca Juniros (prva se je na terenu Boce končala 2:2) najprej zaradi izgredov dvakrat preložila, potem pa izvedbo zaupala nevtralnim prirediteljem v Madridu.

Cas je danes sporočil, da je pritožbo prejel v petek, v njej pa zahtevi, da ekipo River Plate diskvalificirajo iz pokala libertadores (takšno zahtevo je klub pred tem neuspešno podal že na pritožbeni organ Conmebola) ter po hitri obravnavi primera in uvedbi začasnih ukrepov. Cas je pojasnil, da prednostne obravnave ne bo, kar pomeni, da povratna tekma finala bo, obenem pa so v sporočilu za javnost zapisali, da bo druge zahteve v pritožbi pritožbena komisija obravnavala pozneje ter da se arbitražni postopek še nadaljuje.

Povratna tekma na stadionu Santiago Bernabeu v Madridu bo v nedeljo ob 20.30.