Mladi Trump jena svojem instagram profilu objavil fotografiji Ocasio-Cortezove in predsednika Trumpa. Ob fotografiji Ocasio-Cortezove je zapisal vprašanje »Zakaj se tako bojite socialistične ekonomije?«. Na Trumpovi pa njegov odgovor, da zato, ker Američani svoje pse sprehajajo, kot da bi jih jedli. Šlo naj bi za slabo šalo na račun Venezuelcev, ki so zaradi socialističnega režima Nicolasa Madure tako obubožali, da mora revno prebivalstvo za preživetje jesti tudi pse.

Trump mlajši, ki ga po lastnih besedah kmalu čaka obtožnica posebnega preiskovalca ruske afere Roberta Muellerja, je pripisal, da je objava smešna, ker je resnična. Newyorška demokratka ga je s tvitom spomnila, da morda ni najpametneje zbadati nekoga, ki mu lahko škodi. Demokrati bodo imeli od januarja večino v predstavniškem domu in Trumpova vlada bo deležna poplave uradnih pozivov na zaslišanja in predajo dokumentov, med drugim tudi predsednikovih davčnih dokumentov.

»Opazila sem, da ima mlajši navado objavljanja nesmislov vedno, ko se zaostri Muellerjeva preiskava. Prosim mlajši, kar nadaljuj - zanesljivo je izjemno pametno, da zbadaš članico predstavniškega telesa, ki bo v roku meseca dni izdajalo pozive,« je tvitnila Ocasio-Cortezova. Če naslovniku ni bilo jasno, kaj govori, je še razložila, da sama nima nobenih pooblastil, ampak jih ima kongres kot predstavniško telo, da ne bo mislil, da mu grozi osebno. Ob tem mu je še sporočila, naj se kar šali naprej.