Igralec tekme je bil Bam Adebayo, ki je za zmago gostujoče vročice prispeval 22 točk. Miami naslednja tekma čaka prav tako v gosteh pri Los Angeles Clippers v noči na nedeljo.

Tekma v Phoenixu je imela poseben pomen za ljubitelje košarke v Sloveniji, saj je šlo za srečanje dveh glavnih sil zgodovinskega naslova evropskih prvakov za Slovenijo. Dragić je bil kapetan zlate slovenske reprezentance, trener Phoenixa Igor Kokoškov pa slovenski selektor.

Phoenix je sicer vpisal osmi zaporedni poraz za najslabši izkupiček v ligi 4:22 v zmagah in porazih.

Aktualni prvaki lige NBA, Golden State Warriors, so slavili v gosteh pri Milwaukee Bucks s 105:95 ter se tako maščevali za novembrski poraz. Prva igralca bojevnikov iz Zaliva sv. Frančiška sta bila Stephen Curry in Klay Thompson, ki sta vsak v statistiko vpisala po 20 točk.

Največje zmage se veselijo košarkarji Brooklyn Nets, ki so v derbiju vzhodne konference premagali vodilno ekipo lige Toronto Raptors, in to le s košem razlike (106:105) po podaljšku. V dresu mrežic se je izkazal D'Angelo Russell z 29 točkami za prvo zmago Brooklyna nad Torontom v zadnjih treh letih.

San Antonio je pod domačima obročema odpravil Los Angeles Lakers s superzvezdnikom LeBronom Jamesom s 133:120. DeMar DeRozan je za ostroge prispeval 36 točk, James je za gostujoče jezernike dal 35 točk, 11 asistenc in osem skokov.

Moštvo Cleveland Cavaliers, finalist minule sezone, ki je brez LeBrona Jamesa na repu lestvice, je bil udeležen v velikem poslu, v katerem so sodelovale tri franšize, še Milwaukee in Washington.

Cleveland bosta okrepila Avstralec Matthew Dellavedova in John Henson, ob tem pa bo dobil še pravice do dveh izborov na naboru, medtem ko bo Milwaukee Bucks dobil Georgea Hilla, Jasona Smitha in pravico do enega izbora s prihodnjega nabora Washington Wizards.