Ni zaman Darko Milanič že v sredo poudaril, da znajo vijoličasti v Velenju zadeti v pravem trenutku. Stvar navade. Prava mera potrpljenja in Maribor je na koncu suvereno premagal Rudar. »Ni kaj dodati, fantje so zelo dobro opravili svoje delo. Zadovoljni gremo na počitnice,« je dejal Darko Milanič in poudaril, da je moštvo v skladu s povprečjem sezone zabilo tri gole. »Morda nam je malo manjkal medprostor, ampak ustvarjali smo si priložnosti in zmagali.« Maribor bo prezimil na vrhu z vsaj devetimi točkami prednosti, trenutno jih ima pred Olimpijo celo dvanajst.

Poznalo se je, da sta zaradi izostankov na sredini skupaj zaigrala Amir Dervišević in Alexandru Cretu. V premešani postavi so bili vijoličasti prisiljeni čakati, da bo skrbno in borbeno postavljeni Rudar storil napako. »Moja glavna zamera je veliko število napak v obrambi, prejemamo enormno število zadetkov. Maribor je predobra ekipa, da bi mi na takih tekmah šli skozi,« je poudaril tudi Marijan Pušnik. Mariborčani so čakali debele pol ure, ko se je s podajo kot rešitev ponudil Denis Klinar. K zadetku Jana Mlakarja sta pripomogla tako Gregor Bajde kot nezbrana obramba Rudarja.

Ampak namesto da bi si olajšal, si je Maribor zagrenil življenje: Luka Zahović z medlim strelom pred Matejem Radanom, ki je branil šele drugič v sezoni, ni izkoristil zelo uporabne podaje, Dominik Radić pa je z inteligentno podajo do Leona Črnčiča pomagal izenačiti. »Morali bi povišati na 2:0, potem se nam je zgodil še ta gol v trenutku, ko smo mislili, da bo tekma enostavna,« je opisal Milanič. Zahović je v nadaljevanju kmalu zapravljeno popravil, ko je suvereno podaljšal podajo Jasmina Mešanovića.

»Žal mi je za nedosojeno enajstmetrovko pri 1:1, ki bi lahko spremenila potek tekme,« je Pušnik spomnil na igranje z roko Aleksandra Rajčevića. »Ampak Maribor ima vseeno preveliko kvaliteto. Neresno in neprofesionalno je, če nekdo ne upošteva navodil.« Maribor je namreč dokončno odločil, ko je Amir Dervišević našel Sašo Ivkovića za že šesti zadetek srbskega branilca. »Ta njegova sposobnost, natančnost… To je res redko,« je Milanič pohvalil Ivkovića, za katerega si želi, da bi ostal v klubu.