»Ni potrebe po opazovalcih in posrednikih v Azovskem morju in Kerški ožini,« je Lavrov povedal na ministrskem srečanju Ovseja v Milanu. Predlog je označil za plehkega, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Dejal je, da bi lahko o tem razpravljali prihodnji torek na srečanju normandijske četverice, ki jo sestavljajo Ukrajina, Rusija, Francija in Nemčija. »Vendar pa ima Ovse specifičen mandat, da pokriva celotno ozemlje Ukrajine,« je povedal.

Ruski zunanji minister je sicer povedal, da ravno incident v Azovksem morju kaže na potrebo po strogem spoštovanju varnostnih pravil glede prehoda ladij in ruske ozemeljske celovitosti.

Nemškega zunanjega ministra Heika Maasa, ki je predlagal razširitev mandata opazovalne misije Ovseja, in predstavnike drugih držav je medtem pozval, naj se raje osredotočijo na to, da Američane prepričajo v pogajanja o nadzoru nad orožjem. ZDA namreč Rusijo obtožujejo, da krši pogodbo o prepovedi jedrskih raket srednjega dosega (INF) iz leta 1987. Postavili so ji 60-dnevni rok, da začne znova spoštovati pogodbo. Moskva sicer obtožbe o kršenju zanika.