V paketu je bilo nekaj več kot 1500 gramov amfetaminov, bolj znanih kot speed, ter več kot 1000 tabletk ekstazija, ki so tehtale več kot pol kilograma, so zapisali na spletni strani policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Mamila sta naročila na babičin naslov z ene od spletnih strani temnega spleta iz Nemčije.

Zaplenili so tudi računalnik in mobilni telefon

Policisti so preiskali tudi stanovanja osumljencev ter zaplenili računalnik in mobilni telefon, ki sta ju uporabljala za naročilo mamil. Po sklenjeni preiskavi so 20-letnika priprli, njegovo babico pa so izpustili in se bo lahko branila s prostosti, je še zapisala policija. Kot so potrdili, so imeli letos v primerjavi z lani za 50 odstotkov več kaznivih dejanj, povezanih z mamili.

Hrvaška policija informacije dobila od Interpola

V primeru babice in vnuka naj bi šlo za mednarodno policijsko akcijo, saj je hrvaška policija od Interpola dobila informacije o paketu mamil, danes navaja Večernji list. Kot dodaja, je 20-letnik najel tudi stanovanje v bližini ene od osnovnih in dveh srednjih šol v Bjelovarju, od koder je prodajal mamila. V tem stanovanju naj bi policija zasegla tudi 700 gramov marihuane.