Svetovni pokal v alpskem smučanju se bo pri ženskah nadaljeval v St. Moritzu, pri moških pa v Val d'Iseru. V soboto in nedeljo bo v francoskih in švicarskih Alpah tekmovalo sedem slovenskih alpskih smučarjev, med katerimi bosta imela le dva dvojni spored. Ilka Štuhec bo tekmovala v superveleslalomu in paralelnemu slalomu, Štefan Hadalin pa v veleslalomu in slalomu. Žana Kranjca bo na slalomski tekmi zamenjal Jakob Špik, ki se je prejšnji teden s sedmim mestom izkazal na tekmi evropskega pokala. Na tretji letošnji ženski slalomski preizkušnji pa se bodo borile še Ana Bucik, Maruša Ferk in Meta Hrovat. Vse si bodo morale zagotoviti nastop na izpadanje na nedeljskih kvalifikacijah.

»Vtisi po prvem tekmovalnem vikendu so super. Imela sem visoka pričakovanja, ki sem jih delno izpolnila. Najvažneje je, da pridobivam na samozavesti,« pred novim tekmovalnim koncem tedna pravi Ilka Štuhec. »Konkurenca v hitrih disciplinah je vse večja, kar so pokazale prve tekme. Pozitivno me je presenetila Nemka Kira Weidle, medtem ko je Mikaela Shiffrin dosegla zelo prepričljivo zmago,« je o največjih tekmicah Mariborčanke spregovoril njen trener Gregor Koštomaj.

Konec tedna je v Val d'Iseru znova slaba vremenska napoved. Reprezentance so že pred prihodom v francoske Alpe dobile obvestilo, da bo sobotni veleslalom potekal z nižjega starta. Torej podobno kot lani, ko je Žan Kranjec dosegel sedmo mesto. Podatek, ki bi lahko šel na roko najboljšemu slovenskemu veleslalomistu, saj bo to pomenilo, da se bodo alpski smučarji pognali neposredno po strmini, kjer je Kranjec med najhitrejšimi. Generalka v Beaver Creeku Vodičanu ni najbolje uspela, saj se vnovič ni znašel na ameriškem snegu. Po večji napaki na drugi progi je z devetega nazadoval na 26. mesto. V nedeljo bo slalom, cilji slovenske reprezentance pa so, da se Hadalin prebije med najboljšo petnajsterico.

»S pripravljenostjo in pristopom Žana in Štefana sem zadovoljen. Na treningih kažeta dobro smučanje. Naša naloga je, da vse skupaj prenesemo na tekmo. Ker bodo v prihodnjih dneh kar štiri veleslalomske preizkušnje, bo imel Kranjec veliko priložnosti napasti vrhunske rezultate,« sporoča glavni trener tehničnih disciplin Klemen Bergant.