Potem ko sta se konec novembra poročila bollywoodska zvezdnika Ranveer Singh in Deepika Padukone, je Indija dočakala še eno poročno slavje, vredno kraljev. Prvi par se je odločil, da svoje indijske poroke na jezeru Como ne bo delil z javnostjo, zato pa je to toliko bolj voljno naredila Priyanka Chopra, najbolj znana bollywoodska igralka na zahodu in miss sveta leta 2000, ki je televizijsko občinstvo prepričala v seriji Quantico. Odkar se je lani avgusta zaročila z glasbenikom Nickom Jonasom, je Indija čakala na njeno poroko. Za eno največjih bollywoodskih zvezdnic se pač spodobi, da je poroka v vsem največja.

Prvi teden decembra so se napovedi uresničile in par je začel celotedenske poročne slovesnosti v treh različnih krajih. Najprej sta imela predporočno slavje v Mumbaju. Po zahodnjaških šegah sta se poročila v Jodhpurju, v razkošni palači Umaid Bhawan, ki sta jo najela za poročno slavje, po katerem so gosti potrebovali počitnice. Dan kasneje sta se poročila še po hindujskih običajih, imela še eno zabavo, nato pa odletela v New Delhi še na zadnjo poročno zabavo. Na vseh je seveda pokalo od razkošja. Najprej je svet osupnila 22 metrov dolga nevestina vlečka, ki je pometla z vlečkami vseh britanskih kraljevih porok. Osrednjo nevestino obleko je oblikoval Ralph Lauren, kar je bila šele njegova tretja poročna obleka. Na hindujski poroki pa je nevesta nosila rdečo obleko, ovešeno z dragulji. Ko so se Indijci nagledali vlečke in draguljev, so doživeli novo veličino: devetmetrsko poročno torto, iz katere je bruhal triminutni ognjemet, mladoporočenca pa sta vanjo zarezala z mečem. Na spletu so kmalu zakrožile šale, da je torta tako velika, da jo na Airbnb oglašujejo kot stanovanje. Kar zadeva goste, so seveda vsi obžalovali, da se poroke nista mogla udeležiti princ Harry in Meghan, saj menda noseča princesa ni bila razpoložena za potovanje. Zato pa je na sprejem prišel indijski premier Narendra Modi.

Poročna ekstravaganca pa je naletela tudi na kritike. Najbolj so se razjezili člani organizacije za pravice živali PETA, češ da je sicer res navada, da se na indijskih poročnih slovesnostih uporabljajo tudi živali, a da bi bila Priyanka Chopra lahko glede tega vzornica, ne pa da je tudi njen ženin med poročnim slavjem jahal na oblečenem belem konju. »To je bil nesrečen dan za živali,« so zapisali.