Bertoncelj je na novinarski konferenci po seji vlade povedal, da je Dietnerjevo predlagal na podlagi priporočila strokovne komisije. »Dietnerjeva ima dolgoletne izkušnje na tem področju. Zdi se mi tudi prav, da tako po strukturi izobrazbe kot po ostalih delih uravnotežimo delovanje nadzornega sveta,« je dejal minister.

Za potrditev v DZ bo potrebnih vsaj 46 glasov. »Upam in verjamem, da bo kandidatka, ki je kompetentna, prejela to število glasov,« je dodal. Ministra veseli, da bosta po dolgem času nadzorni svet in uprava SDH spet v polni sestavi in se bodo lahko posvetili svojim nalogam.

Bertoncelj je Dietnerjevo izbral med tremi kandidati, ki jih je predlagala omenjena komisija. Na razpis, ki je bil objavljen 28. septembra, je prispelo 16 prijav. Če bo Dietnerjeva v DZ dobila zadostno podporo, bodo popolnili mesto, ki je bilo izpraznjeno po Bertoncljevem odhodu iz nadzornega sveta.

Zakon o SDH predvideva petčlanski nadzorni svet, a po Bertoncljevem odhodu v upravo holdinga aprila letos šteje štiri člane - predseduje mu Damjan Belič, člani pa so Duško Kos, Igor Kržan in Janez Vipotnik. Nedavno je bila popolnjena tudi uprava SDH. Nadzorni svet SDH je 22. novembra za nova člana uprave imenoval Andreja Božiča in Boštjana Kolerja.