Predsednik povabil na kavo delavce z gradbišča

Predsednik Borut Pahor je pred nekaj dnevi na kavo povabil delavce, ki urejajo ploščad pred predsedniško palačo. Kot je videti na fotografiji, objavljeni na njegovem profilu na instagramu, se je v družbi dobro počutil vsaj on, sicer pa je sledilcem tudi izdal, o čem so se pogovarjali. Niso samo vljudnostno kramljali, eden od gostov se je namreč izpovedal, da je v Slovenijo prišel po tem, ko je bil med vojno v Bosni zaprt v taborišču. Predsednik Borut Pahor se je ob tej zgodbi očitno znašel v nerodnem položaju, saj pravi, da so vsi obmolknili, sam pa si je izjemoma naročil nekaj žganega. Kako nerodno bi postalo šele, če bi kdo od njih odprl temo delavskih pravic agencijskih delavcev na slovenskih gradbiščih.

Policisti vas nadzorujejo tudi na smučeh

Slovenska policija je na instagramu sledilce obvestila oziroma posvarila, da jih spremlja tudi na smučiščih. Objavili so namreč fotografijo uniformiranega policista na smučeh in sporočili, da se je sezona začela tudi za njih, zato naj ljudje smučajo oziroma deskajo varno. Kot smo doslej spremljali njihovo delo na slovenskih smučiščih, je večina intervencij dobrodošla predvsem takrat, ko se smučarji zaradi prevelikih količin alkohola pretirano pogumno poženejo po strminah, še najrajši po nezavarovanih.

Letošnji božič bo viola

Pri Nogometnem klubu Maribor so se priključili predprazničnemu nakupovalnemu vzdušju in tako te dni razširjeno ponudbo navijaških izdelkov ponujajo na stojnici v mariborskem nakupovalnem središču Europark. Kotiček so poimenovali kar »vijolična bajtica«, ponujajo pa drese, pokrivala, žoge in vse vrste drobnarij, od katerih je večina primerna tudi za najmlajše privržence. Naznanila so se na instagramu razveselili mnogi sledilci in večina je v komentarje prilepila znak za srce v vijoličasti barvi.
View this post on Instagram

VIjol’čni advent v Europarku #VijolčnaBajta

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor) on

Molitev za Borisa Popoviča

Koprska drama s štetjem volilnih glasov se očitno nadaljuje, dotlej pa sodeč po objavah trenutno že nekdanjega župana Borisa Popoviča lahko vsaj sklepamo, da poraza ne sprejema dobro. Te dni na svojem profilu na instagramu sledilce redno seznanja z objavami svojih podpornikov. Takšnih, ki pravijo, da »kralj ostane kralj«, a tudi tistih, ki v njegovo čast pišejo pesmi. Eden od njih se je s hvalnico posebej potrudil in v pesmi z naslovom »Molitev za Borisa« med drugim zapisal verza: »Bog moj, bodi vedno ti z menoj. Borisa mi brani pred zlobnimi Bržani« in »Mi pa kralja našega ne damo, saj za župana ga imamo. Boris, ti v srcu si, med tisočerimi ljudmi«. Za zmago je Popoviču sicer zmanjkalo nekaj src, a vsaj ne tistih, ki ga zdaj tolažijo z avtorsko poezijo.
View this post on Instagram

Hvala otroci 👍😄💪❤️

A post shared by Boris Popovič (@borispopovicpopo) on

Kangler se je poslovil s kislim nasmeškom

Županskemu kandidatu Francu Kanglerju je v drugem krogu za zmago v Mariboru zmanjkalo precej več glasov kot v Kopru poraženemu Popoviču, s porazom pa se je kljub vsemu soočil bolj pokončno. Po razglasitvi rezultatov je na instagramu objavil samo fotografijo, na kateri s sicer kislim nasmeškom drži iztegnjen palec, ob tem pa se občanom zahvaljuje za vsak glas podpore. Očitno ne trpi preveč, saj je na tem družbenem omrežju že prihodnji dan sporočil, da se druži z nekdanjo radijsko novinarko Bredo Čepe, ki mu je za Miklavža podarila zeliščni liker.

Marko Potrč že skoraj neverjetni Hulk

Televizijski voditelj Marko Potrč je sodeč po zadnjih objavah na instagramu že skoraj pri koncu z metamorfozo v neverjetnega Hulka. Na zadnji objavljeni fotografiji svojega golega mišičevja je sledilcem med drugim še razložil, da mora za »poletno telo« delati vsak dan in zato ne čaka na novoletne zaobljube, prav tako pa verjame, da popuščanja ne sme biti niti v prazničnem decembru. Večina sledilcev je v komentarjih izrazila navdušenje nad takšno predanostjo, neka gospa pa je vendarle pripomnila, da se ji zdi vse skupaj »že malo preveč«.