Švedska skupina Mando Diao so nastali na pogorišču zasedbe Butler, v kateri sta prvič sodelovala ključni osebi banda - klaviaturist Daniel Häglund in pevec Björn Dixgärd. Leta 1999 so tako uradno začeli delovati kot band in negovali svoj unikaten, domiseln in brezčasen glasbeni izraz, sestavljen iz garažnega rocka, popa, brit popa, soula in r'n'b-ja z močnimi vplivi glasbe iz šestdesetih in sedemdesetih let minulega stoletja. Prislužili so si tudi primerjave stroke in poslušalcev z The Strokes in The Hives, so zapisali organizatorji.

Prvi album so izdali leta 2002

Mando Diao so svoj prvi album Bring 'Em In izdali leta 2002, zelo priljubljeni so postali z drugim studijskim izdelkom Hurricane Bar (2004), svetovno slavo, pa ji je prinesel šele peti album Give Me Fire! iz leta 2009, na katerem sta tudi že omenjeni uspešnici Dance With Somebody in Gloria.

Sledili so albumi največjih uspešnic, B-sides in MTV Unplugged album, leta 2012 pa so Mando Diao izdali svoj prvi album v materinem jeziku, naslovljen Infrused, ki jim je prinesel švedskega grammyja in štirikratno platinasto naklado na domačem terenu.

Z albumom Elita (2014) Mando Diao prevetrijo svoj zvok in se iz rocka obračajo k plesni in elektronski glasbi ter v synth rock, kar razdeli njihove oboževalce, lani pa so izdali album Good Times, s katerim se zvokovno vračajo nazaj k svojim rock in soul temeljem, še vedno pa ostajajo nekje na preseku rocka in elektronike.

Po ljubljanskem klubskem nastopu Mando Diao evropsko turnejo nadaljujejo v Beogradu, Skopju in Sofiji.