Kot poroča Ekipa SN, se je od Olimpije uradno že poslovil Ivan Lendrić. »Danes sem prekinil pogodbo z Olimpijo. Pogodba je bila prekinjena sporazumno. Usedli smo se in se dogovorili na zadovoljstvo obeh strani,« je za sportske.ba potrdil nekdanji nogometaš Celja, ki je pred prihodom v Ljubljano igral v Franciji za Lens. Ljubljano bo že pozimi zapustil tudi Aris Zarifović. Branilec ima sicer pogodbo sklenjeno do leta 2021, a naj bi dobil proste roke za prestop na Tajsko.

Le še nekaj mesecev bodo člani Olimpije Dino Štiglec, Goran Brkić, Nik Kapun, Aljaž Krefl, oba vratarja Nejc Vidmar in Aljaž Ivačič, za katerega naj bi Olimpija kupca našla v vrstah finalistov letošnje sezone severnoameriške lige MLS Portland Timbers.

Portal Nogomania medtem piše, da so iz zanesljivih virov izvedeli, da bo vodstvo ljubljanske Olimpije danes naznanilo slovo avstrijskega trenerja Zorana Barišića.

Mandarić je po visokem porazu proti Aluminiju javnosti posredoval izjavo, v kateri je svoje igralce primerjal z nogometaši v vaških ligah in zagrozil, da se bodo »preplačani« posamezniki morali kmalu posloviti.

Srbski podjetnik je bojda Kronavetra in Ilića na sestanku obvestil, da na njiju v prihodnje ne bo več računal, kar pomeni, da z njima ne bo podaljšal pogodb, ki jima potečeta ob koncu sezone.

Nekdanja slovenska reprezentanta sta bila sicer med najzaslužnejšimi, da je Olimpija v minuli sezoni osvojila dvojno krono, Mariborčan Kronaveter je bil v sezoni 2015/16, ko se je naslov državnih prvakov po 21 letih vrnil v Ljubljano, najboljši strelec lige, z desetimi goli je na vrhu tudi v tem nogometnem letu, Ilić pa je kot kapetan spomladi dvignil oba pokala.

V ozadju sicer naj ne bi bilo samo nezadovoljstvo z visokim porazom v Kidričevem. Prav 35-letni Ilić in Kronaveter naj bi najglasneje zahtevala, da vodstvo kluba izpolni obljubo in igralcem izplača premije za obe lovoriki in nastope v Evropi. In si s tem nakopala jezo predsednika. Prav tako Ekipa SN prinaša informacije, da naj bi Olimpija dolgovala petim slovenskim klubom (Krško, Celje, Bravo, Gorica, Domžale) za transferje.

Olimpija po porazu v Kidričevem za Mariborom zaostaja za devet točk. Ob koncu tedna bodo v prvi slovenski nogometni ligi odigrali zadnji, 19. krog jesenskega dela pred zimskim premorom.

V petek igrata Rudar Velenje in Maribor, v soboto sta na sporedu tekmi Gorica - Olimpija, Domžale - Krško, v nedeljo pa Mura - Triglav in Aluminij - Celje.