Za kojote sta zadela Lawson Crouse v prvi in Nick Schmaltz v drugi tretjini. Razglašeni kralji niso našli recepta za obrambe čuvaja mreže gostujočega moštva Adina Hilla, ki je zaustavil 25 strelov domačih hokejistov na gol. Domači vratar Jonathan Quick je zbral 18 obramb.

»Če bi med celotno tekmo igrali na način, kot smo to storili v zadnjih sedmih minutah, potem bi se lahko nadejali dobremu izidu. Na naslednjih tekmah bo potrebno pokazati veliko več skozi celotno srečanje,« je bil po 17 porazu v tej sezoni redkobeseden Hrušičan v dresu kalifornijske ekipe. Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na soboto, ko bo gostil New Jersey.

V noči na sredo je bilo na sporedu še devet tekem, dve od njih sta epilog doživeli po koncu rednega dela. Toronto je v podaljšku slavil v Buffalu s 4:3, Tampa Bay pa je po kazenskih strelih zmagala v Detroitu s 6:5.

Florida je na domačem ledu visoko premagala Boston s 5:0, Pittsburgh je bil boljši od Colorada s 6:3, v kanadskem obračunu je Montreal ukanil Ottawo s 5:2, v ponovitvi letošnjega velikega finala v Stanleyjevem pokalu pa je bil Vegas boljši od Washingtona s 5:3.

Tri tekme so se končale z zmagami gostujočih zasedb: Winnipeg je ukanil New York Islanders s 3:1, Calgary je bil kar z 9:6 boljši od Columbusa, Minnesota pa je slavila v Vancouvru s 3:2.

Obračun med letošnjimi finalisti Stanleyjevega pokala v T-Mobile Areni v mestu greha je vzbudil največ pozornosti, mož odločitve pa je bil Nate Schmidt, ki je v končnici tekme dosegel dva gola.

Najprej je minuto in 25 sekund pred koncem svoje soigralce popeljal v vodstvo s 4:3, sedem sekund pred koncem pa zadel še za končnih 5:3. Na tej tekmi je prispeval tudi eno podajo, poleg njega pa so za gostitelje zadeli še Ryan Reaves, Pierre-Edouard Bellemare in Cody Eakin, za goste iz ameriške prestolnice pa je dva gola dosegel Čeh Jakub Vrana, enega pa prvi zvezdnik ekipe - Rus Aleksander Ovečkin.

Tampa Bay, trenutno vodilna ekipa vzhodne konference, si je zmago v Detroitu izborila šele v »loteriji«, ko sta zadela Victor Hedman in Nikita Kučerov. Pred tem je bila floridska ekipa v hudih škripcih, v zadnji tretjini je zaostajala s 3:5, izenačujoča gola za podaljšek pa sta dosegla J.T. Miller in Cedric Paquette.

Gledalci so največ golov videli na dvoboju Columbus - Calgary, ki se je končala z zmago gostujoče ekipe z 9:6. Najbolj učinkovita igralca na ledu sta bila Sean Monaham in Johnny Gaudreau, ki sta za tretjo zmago v nizu kanadske ekipe prispevala po štiri točke, izkazala pa sta se tudi Matthew Tkachuk z golom in dvema asistencama ter Mark Giordano s tremi podajami.

Pingvini iz Pittsburgha so na krilih Šveda Patrica Hornqvista, ki je v zadnji tretjini v pičlih 2:47 minute dosegel »hat-trick« ukanili tekmece iz ameriške zvezne države Kolorado.