Luka Dončić se je po poškodbi desnega kolka vrnil v velikem slogu. Na pomembni tekmi zahodne konference je z 21 točkami, 9 skoki in 3 asistencami Dallas popeljal do zmage nad Portlandom z izidom 111:102. Odigral je 32 minut, z metom iz igre 6:14, metom za tri 2:4 in prostim metom 7:9.

Kako dobro zna mladi Slovenec pri vsega 19 letih odigrati končnico v najboljši košarkarski ligi na svetu, je pokazala tudi statistika. Kar 14 točk je namreč dosegel v drugem polčasu. Ni se ustrašil niti, ko se je Portland pričel približevati in zaostanek znižal na vsega 6 točk. Tedaj je Dončić z atraktivno trojko v zadnji minuti srečanja prednost utrdil, že v naslednji napadalni akciji pa s podajo čez celo igrišče našel Dennisa Smitha ml., ki je razliko povečal na neulovljivih 11 točk.

Z novo zmago se je Dallas še bolj učvrstil med osmerico na zahodu, od 22 odigranih srečanj pa so jih sedaj dobili že 12. Od tega 8 zapovrstjo na domačem terenu. Gre za niz, ki so ga Mavericks nazadnje dosegli marca 2011, torej takrat, ko so prvič in zadnjič osvojili naslov prvaka lige NBA.

Prvi strelec Portlanda je bil Damian Lillard s 33 točkami. Dallas v sredo čaka tekma v gosteh pri New Orleansu.

sd

Miami Heat brez Gorana Dragića, ki zaradi težav s kolenom ne igra, je ponoči izgubil proti Orlandu z 90:105.