Mestne oblasti so se odločile, da bodo igro besed na muzejski ploščadi pred nizozemskim narodnim muzejem Rijksmuseum, »I AMsterdam« (kar bi po naše pomenilo »jaz sem Amsterdam«), odstranili. Kot razlog so navedli mnenje, da je napis preveč individualističen, kar je »v nasprotju z naprednimi vrednotami« in pomeni »zavračanje duha skupnosti«. Iz ploščadi so ga s tovornjakom odstranili v torek.

Lokalni mediji so poročali, da so oblasti umik izvedle na predlog stranke GroenLinks. Mestna svetnica Femke Roosma je v izjavi za javnost pojasnila, da je sporočilo slogana 'I AMsterdam', da smo vsi posamezniki v mestu individualisti. V Amsterdamu pa želijo opozoriti na raznolikost, strpnost in solidarnost.

Mnogo meščanov in tudi drugih ljubiteljev napisa je dejanju že nasprotovalo. Med drugim se je odzvala oblikovalka Pauline Wiersema. Še isti dan je na lokacijo, s koder so odstranili napis, postavila približno enako velike črke »Huh«, in s tem povzela reakcijo, ki se je pojavila pri večini Amsterdamčanov.