Ljubitelji britanske televizijske serije Alo Alo verjetno vedo, kakšen mojster je fiktivni slikar Van Clomp in kakšna mojstrovina je njegova slika Padla devica z velikimi joški (Fallen Madonna with the big boobies). Gre namreč za osrednji rekvizit v seriji, ki si ga želijo v roke dobiti vsi akterji in si z zaslužkom od prodaje privoščiti prijeten preostanek življenja.

Pred kratkim pa smo ugotovili, koliko je Van Clompova mojstrovina vredna v resničnem svetu. Njen lastnik je pričakoval, da bo slika, ki jo je kupil leta 2007, šla za 5 tisoč funtov, na nedavni dražbi pa so zanjo iztržili kar 15 tisoč funtov. Sliko naj bi izdelal eden izmed oblikovalcev, ki so sodelovali pri nastajanju serije. Naslikal naj bi jih več, a se je ohranila zgolj ena.

Andrew Stowe, ki je vodil dražbo, je bil nad izkupičkom navdušen, a dodal, da gre za verjetno najbolj znamenito umetniško delo v zgodovini britanske televizije in da vsakemu, ki ga vidi, pričara nasmeh na obraz. »Ironično je, da je ta ničvredna namišljena slika postala mojstrovina,« je še dodal.