Videoposnetke, v katerih ocenjuje in komentira igrače, objavlja dnevno. Zadnji, ki ga je objavil v nedeljo, ima do danes že več kot milijon ogledov. Ryanovi zaslužki, ki ne vključujejo davkov ali pristojbin, ki si jih zaračunajo zastopniki, so se v primerjavi z lanskim letom podvojili, poroča BBC.

»Mislim da sem zabaven in smešen,« je na vprašanje NBC-ja, zakaj misli, da ga ostali otroci radi spremljajo in gledajo, odgovoril sedemletnik.

Kanal sta ustvarila njegova starša marca 2015. Sledi mu kar 17 milijonov ljudi, videi pa imajo okrog 26 milijard ogledov. Oglasi, ki se pojavijo pred predvajanjem posnetka, so mu prinesli kar 16 milijon evrov, preostanek pa sponzorirane objave. Igrača, ki je predstavljena v videu, se zlahka takoj proda.

Sodelovanje z Walmartom prinaša nov zaslužek

Avgusta je ameriška trgovska veriga Walmart, ki je največje podjetje na svetu, začela prodajati linijo igrač in oblačil, ki so jo poimenovali Ryan's World. Skupaj s starši so posneli video, kako Ryan v trgovini išče svojo igračo, ki si ga je v treh mesecih ogledalo kar 14 milijonov ljudi. Prihodki iz pogodbe s trgovino bodo zaslužek samo še povečali. 15 odstotkov zaslužka Ryanovi starši hranijo na varčevalnem računu, ki bo postal veljaven šele z njegovo polnoletnostjo.

Ryan je s svojim kanalom s prvega mesta izrinil Daniela Middletona, igralca igre Minecraft, ki je od leta 2017 padel na četrto mesto, medtem ko se je Jake Paul povzpel s šestega na drugo mesto in v zaslužkih za Ryanom zaostaja za okrog 400 tisoč evrov.