Tržiški muzej je tako v Slovenskem smučarskem muzeju uredil spominski prostor z naslovom Bojan Križaj, naš junak in zmagovalec. Pred odprtjem nove spominske stene v Pollakovi kajži se je v Kulturnem centru Tržič ob 18. uri začel tudi pogovorni večer o zlatem obdobju slovenskega smučanja, na katerem bosta poleg Križaja sodelovala tudi nekdanji smučar Jure Franko in dolgoletni glavni trener in direktor slovenskih smučarskih reprezentanc Tone Vogrinec.

Letos mineva 30 let, odkar je Križaj leta 1988 v Saalbachu končal svojo dolgo in bogato smučarsko kariero. Tržiški muzej poseduje Križajeva odličja, med njimi tudi najdragocenejša mali kristalni globus in srebrno kolajno s svetovnega prvenstva v Schladmingu iz leta 1982, pokale in odličja za vseh osem zmag v svetovnem pokalu in 33 uvrstitev na stopničke svetovnega pokala.

Predmete so uvrstili na stalno razstavo Slovenskega smučarskega muzeja, kjer bodo na spominski steni predstavili športno pot enega najbolj priljubljenih slovenskih športnikov vseh časov s predmeti, fotografijami, videoposnetki njegovih voženj, intervjuji, besedili, kvizom.

S svojim izjemnim talentom, predanostjo in borbenostjo se je Križaj prebil iz sivega povprečja v sam svetovni vrh. V mednarodni smučarski areni je nizal uspeh za uspehom kar 15 let. Njegovi veliki uspehi so v osemdesetih letih povzročili val navdušenja v Sloveniji in Jugoslaviji.