Na matineji bodo nastopili Jure Lesar, Magnifico, Koala Voice, Bort Ross in Lamai, Mi2 ter izvirna zasedba skupine Sokoli, ki je gostovala v prvi oddaji Izštekani pri Juretu Longyki leta 1993, so sporočili z RTV Slovenija.

V obeh koncertnih večerih, ki sta razprodana, bodo nastopile štiri zasedbe, ki v Izštekanih doslej še niso nastopile: Prismojeni profesorji bluesa, Fed Horses, Bordo in Čedahuči, tu pa bodo še veterani Izštekanih Dan D.

"Čutimo visoko odgovornost. Ne samo do občinstva, temveč tudi do jubileja, oddaje, človeka, ki nam je zelo blizu, da ne rečem prijatelj, zgodbe, ki je imela svoje vzpone in padce, včasih je bila tudi na robu preživetja. Izjemno sem vesel, da je zadnjih nekaj let to zgodba o uspehu," je povedal Nikola Sekulović iz skupine Dan D.

Vsaka od petih skupin bo po napovedih organizatorjev odigrala pet skladb na izštekan, poseben, predrugačen način. Nocojšnji koncert bo prenašal Val 202, poskrbljeno pa bo tudi za spletni video prenos na www.val202.si in na Facebook strani Vala 202.