Hrvaški nogometaš Luka Modrić je sijajno leto zaokrožil z novo lovoriko. V Parizu je prejel zlato žogo, ki jo vsako leto podeljuje tednik France Football in v nogometnem svetu velja za najprestižnejšo nagrado. Modrić je letos že prejel priznanja za najboljšega nogometaša svetovnega prvenstva ter najboljšega nogometaša po izboru evropske in svetovne nogometne organizacije. Med 30 kandidati za zlato žogo je bil tudi Slovenec Jan Oblak, ki je zasedel 25. mesto.

Francozi so do zadnjega skrivali, kdo bo letošnji dobitnik zlate žoge. Da se obeta velik dan za vezista madridskega Reala, je nakazovala v Parizu zbrana klubska odprava. Ob predsedniku Florentinu Perezu so bili še kapetan Sergio Ramos ter klubski legendi Raul Gonzalez in Roberto Carlos. Luka Modrić, letošnji evropski klubski prvak in svetovni podprvak s hrvaško reprezentanco, je na 63. podelitvi postal 44. nogometaš z zlato žogo. Med najboljše štiri nogometaše so se po izboru 180 novinarjev in dopisnikov France Footballa uvrstili še Kylian Mbappe (4. mesto), Antoine Griezmann (3. mesto) in Cristiano Ronaldo (2. mesto).

Prestižno priznanje sta prejela še 19-letni Francoz Kylian Mbappe za najboljšega igralca do 21 let in 23-letna Norvežanka Ada Hegerberg za najboljšo igralko.