»Šlo je na tesno, to sem pričakoval, danes je dan za veselje in slavje, jutri bo nov dan, ko bom že razmišljal, kako Slovenj Gradec popeljati med najboljše slovenske občine,« je dejal Tilen Klugler tik zatem, ko je postalo jasno, da so mu Slovenjgradčanke in Slovenjgradčani zaupali vodenje najmanjše mestne občine pri nas, ki je bila hkrati tudi edina med koroškimi, v kateri je bil za izvolitev župana potreben drugi krog.

Klugler, ki so ga pri kandidaturi podprle stranke SD, SMC, DeSUS ter lista Povezujemo za Slovenj Gradec, je sicer zadnjih deset let vodil občinski javni zavod Spotur, sam pa je prepričan, da si je nabral dovolj izkušenj tudi za preskok na županski stolček. Očitno so bile zamere, ki si jih je nakopal dosedanji župan v zadnjem času, vendarle prevelike, da bi ljudje zmogli iti preko njih. Še najbolj so nekateri Času zamerili, ker se je odkrito zavzel za hmeljarje, ki so širili svoja hmeljišča tudi na poseljena območja, zmotile pa so jih predvsem navedbe, da je uporaba fitofarmacevtskih sredstev, ki jih uporabljajo, za ljudi škodljiva.

Čas pa Kluglerju tudi ni ostal dolžan in mu je očital, da njegovo kampanjo nedovoljeno financirajo stranke, ki so ga pred volitvami podprle. Še dan pred volilnim molkom je Čas očital Kluglerju tudi delovni obisk ministra za kulturo Dejana Prešička, ki se je srečal s predstavniki Koroške galerije likovnih umetnosti in Koroškega pokrajinskega muzeja, češ da je dejansko prišel podpret Kluglerja. A se je ta branil, da za obisk sploh ni vedel, še manj pa, da bi ga s stranko Socialnih demokratov ali ministrstvom za kulturo načrtoval.

Klugler nasprotuje razprodaji občinskega premoženja

Je pa Klugler v kampanji poudarjal, da je nasprotnik razprodaje občinskega premoženja in človek, ki bo povezoval, ne razdvajal.  »Strateške občinske objekte je treba obnoviti in jim dati novo zgodbo,« je prepričan novi župan, ki se zavzema tudi za večjo avtonomijo četrtnih in vaških skupnosti.

»Najprej moramo opraviti primopredajo poslov, takoj zatem pa se bomo lotili priprave proračuna, ki mora biti razvojno naravnan,« je še dejal Klugler, ki je bil pred leti učenec Andreja Časa. Čas je v preteklosti namreč skoraj deset let na Centru srednjih šol v Velenju poučeval fiziko in med takratnimi dijaki je bil tudi Klugler, ki ga je zdaj, po poldrugem mandatu – spomnimo, da je Čas leta 2012 zmagal na predčasnih volitvah – premagal.