Napadalec Luka Zahović je z osmimi goli, kolikor sta jih dosegla tudi Dino Hotić in Jan Mlakar, najboljši strelec Maribora, vodilne ekipe slovenske lige. Triindvajsetletni Luka Zahović, ki je po očetu Zlatku podedoval prave nogometne gene, se v soboto na derbiju v Domžalah sicer ni vpisal med strelce, a je bil prvo ime dvoboja ob Kamniški Bistrici, kjer so gostje uprizorili preobrat do zmage po zaostanku 0:1. Zahović je odigral eno najboljših tekem v letošnji sezoni. S kapetanskim trakom na roki je prevzel odgovornost. Bil je izjemno razpoložen za igro in je s fantastičnimi podajami razigraval soigralce, da so dobivali lepe priložnosti. Navdušil je z igro po globini in sodeloval pri vseh nevarnih akcijah, s katerimi so Mariborčani ogrozili gol Domžalčanov.

»Bil je zelo dober v osvajanju prostora in iskanju globine, ko je s super podajami zaposlil Mlakarja v priložnosti že pred zadetkom in asistiral za prvi gol. Odigral je odlično tekmo. Stalno je bil prisoten v igri, bil je v hitrem teku, sprintu. Zelo mi je bil všeč,« je njegovo igro ocenil trener Darko Milanič, ki ne skriva zadovoljstva, da ima Maribor ob osvojitvi naslova jesenskega prvaka že po polovici prvenstva devet točk prednosti pred Olimpijo.

Luka Zahovič je z gesto (skrita žoga pod majico) po doseženem golu na tekmi 17. kroga proti Krškemu razkril, da bo postal oče, s tem pa Zlatko, športni direktor Maribora, pri 47 letih dedek. »Gol sem posvetil punci, ker se je malce slabše počutila. Če bi zavrtel čas nazaj, tega verjetno ne bi naredil, saj ni treba izpostavljati zasebnega življenja,« je pojasnil Luka, ki se je na skupni lestvici Dnevnika za igralca sezone povzpel na četrto mesto. Prvič se je v glasovanju zgodilo, da so se med najboljšo peterico za igralca kroga le nogometaši dveh klubov, trije iz Aluminija in dva iz Maribora.