Brežiški policisti so v nedeljo v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznik, sicer francoski državljan v vozilu prevaža Sirca, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na mejni prehod Obrežje je v petek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Makedonije. Policisti so med pregledom vozila odkrili pet tujcev, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Afganistance so predali hrvaškim varnostnim organom.

V soboto se je zgodba ponovila. Na Obrežju so policisti pri pregledu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak s pomočjo senzorjev srčnega utripa v tovornem delu tokrat našli dva Afganistanca, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Predali so ju hrvaškim policistom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče, Vukovci, Župelevec in Kostanjevica na Krki izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci, ki so se izrekli za državljane Bangladeša, Iraka, Irana, Sirije, Maroka in Kitajske še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

S Policijske uprave Celje pa so sporočili, da je policist, ki je bil na poti v službo, v nedeljo popoldne, na relaciji Podplat-Tekačevo opazil dva moška in posumil, da gre za ilegalna prebežnika. Policijska patrulja ju je ustavila in z njima izvedla postopek. Ugotovili so, da gre za državljana Sirije, ki sta v Slovenijo ilegalno vstopila. Eden od njiju je bil mladoleten. Oba sta zaprosila za azil.