Črnomaljske policiste so v soboto poklicali na pomoč iz prodajalne v Črnomlju, kjer naj bi prišlo do ropa. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Po ugotovitvah policije naj bi zamaskirani storilec z nožem v roki vstopil v prodajalno in v angleškem jeziku od prodajalke zahteval, da mu izroči denar. Storilec je pobral denar in pobegnil.

Na podlagi opisa in smeri bega so policisti blokirali območje in 39-letnega moškega iz Črnomlja kmalu prijeli. Policisti nadaljujejo preiskavo, po njenem zaključku pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja ropa.

Istega dne popoldne pa so policiste obvestili, da je v eni izmed prodajaln v Novem mestu neznanec napadel varnostnika, ga poškodoval in pobegnil. Po ugotovitvah policije naj bi varnostnik opazil otroka, ki je iz prodajalne nameraval ukrasti izdelek. Ko je otroka na ravnanje opozoril, ga je napadel neznani moški, ga večkrat udaril in pobegnil.

Varnostniku so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti pa nadaljujejo preiskavo in aktivnosti za izsleditev osumljenca kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.