Nogometaši so na tako imenovanem Merseyside derbiju poskrbeli za odličen nogometni večer, ki se je končal dramatično. Potem ko ne eni ne drugi ekipi ni uspelo zabiti zadetka v rednem delu srečanja, je edina žoga v mreži pristala v 96. minuti srečanja. Junak je tokrat postal belgijski napadalec Divock Origi, ki je zadel po nespretnem posredovanju Evertonovega vratarja Jordana Pickforda. Žoga je po poizkusu iz obupa v visokem loku zadela prečko, Pickford jo je skušal spraviti izven igrišča, a zaman. Dobro postavljeni Origi je le še podstavil glavo.

Veselje rdečih je bilo seveda nepopisno, sploh ker so z zmago ohranili zaostanek dveh točk za vodilnim Manchester Cityjem. Evforija trenutka je prevzela celo trenerja Jürgena Kloppa, ki je stekel na igrišče v objem svojemu vratarju Alissonu Beckerju. »Moram se opravičiti, res nisem želel biti nespoštljiv do kogarkoli, ampak se enostavno nisem mogel ustaviti. Kar zgodilo se je. Tega ni bilo v načrtu, ko sem se ustavil, sem bil že blizu Allisona. Bil je presenečen,« nemškega stratega povzema BBC.

Kloppov vložek je bil v angleških medijih deležen različnih odzivov. Nekateri ne vidijo v čustveni reakciji 51-letnega Nemca ničesar spornega, saj da to sodi k nogometu, del pa jih vseeno meni, da je bilo proslavljanje nespoštljivo do igralcev Evertona in da bi bili nekateri drugi trenerji deležni precej večjih kritik. Portugalski trener na klopi Evertona Marco Silva sicer ni bil kritičen: »Kloppove rekacije resda nisem videl, toda če bi ta gol zadeli mi, bi morda naredil nekaj podobnega.« V prihodnjih dneh pa bo znano, ali bo angleška zveza FA kaznovala Liverpoolovega trenerja.