Ob omenjenih se je izkazal tudi vratar Jonathan Quick, ki je ustavil 34 strelov za svoj 50. »shutout«. Prav vratarja sta bila vse do končnice v glavni vlogi. Nato pa je v 58. minuti Kopitar, ki je igral 25:48 minute, največ v sezoni, dobil sodniški met poti Lucasu Wallmarku, Jake Muzzin pa je nato podal Martinezu za vodilni zadetek.

»Kopitar je igral ogromno. Centri so nocoj morali igrati več. Kopitar pa je v tem pogledu res izstopal, igral je res več, kot bi si želeli,« je po zajetnem igralnem času Kopitarja (ob odsotnosti Adriana Kempeja) za lakingsinsider.com dejal trener Los Angelesa Willie Desjardins in pohvalil Kopitarjev napad pri igri z igralcem več.

Na drugih tekmah večera je bilo zelo napeto v Washingtonu, kjer so domači izgubili proti Anaheimu s 5:6. Pontus Aberg je za goste, ki so tri zadetke dosegli v zadnji tretjini, prispeval dva gola in podajo, Ryan Getzlaf pa gol in dve podaji. Pri branilcih naslova je Nic Dowd dosegel gol in podajo.

Detroit Red Wings pa so pred domačimi navijači klonili pred Colorado Avalanchem z 0:2. Semjon Varlamov je zbral 24 obramb za svoj 24. karierni "shutout". Nathan MacKinnon je imel gol in podajo, zadel pa je tudi Gabriel Landeskog. Ta dva skupaj z Mikkom Rantanenom, ki je zbral dve podaji, sestavljata enega boljših napadov v NHL, ne nazadnje ima MacKinnon 43 točk, Rantanen pa 45. Oba sta na vrhu lestvice strelcev. Colorado je psoledično pri vrhu zahodne konference.

New York Rangers so doma po kazenskih strelih izgubili proti Winnipeg Jets, potem ko so v zadnji trejtini zapravili vodstvo s 3:0. Vrnitev Winnipega v igro je z zadetkom začel Mark Scheifele, ki je nato zadel tudi odločilni kazenski strel.

Montreal Canadiens so doma izgubili proti San Jose Sharks z 1:3, Martin Jones je za goste zbral 40 obramb, od tega 22 v zadnji tretjini. Calgary Flames so v gosteh s 3:2 premagali Chicago Blackhawks.