Uvod v volilno nedeljo je bil sum predstavnikov liste Zorana Stevanovića, da je nekdo odpečatil vstop v posebno sobo v občinski stavbi, kjer hranijo glasove predčasnih volitev. Prizorišče si je ogledal kasneje poraženi kandidat, Matjaž Rakovec pa se je zavzel za to, da zadevo raziščejo pristojni. Na Dnevniku smo o incidentu dobili razlago, ki (še) ni uradna: vratarju občinske stavbe naj bi se nekdo lažno predstavil kot član volilne komisije in celo dobil ključ enega od prostorov. A malo pred osmo je Rakovec od poraženca že prejel čestitke in razlago, da »morebitni incident ne vpliva na rezultat«, kot je sklenil Zoran Stevanović. Ta nima nič proti, če bi jutri postal del vladajoče koalicije novega župana Kranja.

Matjaž Rakovec je povratek v Kranj in zaupanje someščanov sprejel umirjeno. Za Dnevnik je povedal, da si želi delati vsaj dva mandata, da bi lahko uresničil načrte. Najprej pa bo opravil pogovore z zaposlenimi na občini, kjer želi imeti tri poklicne podžupane, koalicijo naj bi sestavil do novega leta. Izpostavil je infrastrukturo kot eno ključnih področij, kjer si želi napredka, in dodal: »Ogromno mi je pomenilo, da za mano stoji družina, žena Urša je nosila pomembno breme. Seveda pa ne gre brez priznanja Janiju Černetu iz kranjske SD in vsem sodelavcem, delali smo trdo. Tako bomo tudi v prihodnje,« je dejal kranjski župan.

Zoran Stevanović je poraz prenesel dostojanstveno in se kmalu umaknil iz občinske stavbe, kjer je zvečer delo nadaljevala policija, ki bo ugotovila, kdo je skušal umazati volitve v Kranju. In če je bilo v štabu poraženih vzdušje izidu primerno, so v središče Kranja prišli mnogi, ki so želeli stisniti roko novemu županu, 54-letnemu diplomiranemu ekonomistu, sicer predsedniku hokejske zveze.

Zadovoljen je bil tudi krojač celotne Rakovčeve kampanje Jani Černe, ki mu mnogi pripisujejo stolček podžupana ali direktorja uprave, podžupan pa je lahko tudi Robert Nograšek iz LMŠ. Mestni svet šteje 33 članov, o sestavi koalicije pa je novi župan povedal: »Do zdaj sem pokazal posluh za povezovanje, tako ga bom tudi ob procesu vzpostavljanja politične oblasti. Verjamem, da lahko sestavim dobro in odgovorno povezavo v korist Kranju. Za to gre, vse drugo je manj pomembno.«