»V družbi RTC Krvavec zagotavljamo, da bo smučišče na Kriški planini, tako sedežnica kot vlečnici Kržišče, ob ugodnih snežnih razmerah obratovalo po urniku,« je v sporočilo za javnost zapisala Špela Janša iz marketinga RTC Krvavec. »Dezinformacija oziroma lažna izjava EkoTurizma Viženčar na družbenem omrežju facebook o zaprtju smučišča na Kriški planini in posledičnem krčenju smučarskih prog je dvignila veliko prahu,« je dodala.

Obvestilo objavili zaradi odgovornosti do svojih gostov

Na strani EkoTurizma Viženčar na facebooku omenjene novice ni več, saj so jo, ko so iz RTC sporočili, da bo ta del smučarskega središča vendarle deloval, odstranili s svojega profila, pravi direktorica EkoTurizma Viženčar Maria Mia Grillc. V njej so sicer zapisali, da svoje goste obveščajo, da se ne morejo več hvaliti z dejstvom, da je njihova lokacija na smučišču, saj se je novi lastnik odločil, da ne potrebuje več smučišča na Kriški planini in da Krvavec krči svoje smučarske proge.

Novica, kot pravi Grillčeva, nikakor ni zrasla na njihovem zelniku, saj si v svojo škodo česa podobnega zagotovo ne bi izmislili. »O tem, da ta del smučišča ne bo obratoval, se je po Kriški planini govorilo že vse leto, na zadnjem sestanku akterjev na Krvavcu, ki se srečujemo enkrat na mesec, pa je direktor RTC Krvavec te govorice potrdil. Veseli smo, da so se dogovorili, da bodo naprave na Kriški planini vendarle še naprej obratovale,« je dejala Grillčeva. Ali je za takšen preobrat kriv prah, ki ga je dvignila omenjena objava na družbenem omrežju, ni znano.

»Na omenjenih napravah smo prenovili elektroniko«

Naša sogovornica poudarja, da se ji takšne novice o zapiranju prog in nedelovanju naprav zdijo pomembne. »Mislim, da bi predvidene spremembe na smučišču za to sezono morali nam in obiskovalcem sporočiti ob koncu prejšnje sezone. Pri nas kar 30 odstotkov gostov počitnice rezervira za eno leto vnaprej – ko bivajo pri nas, opravijo rezervacijo že za prihodnje leto,« pravi Grillčeva in dodaja, da je za goste informacija, ali bivajo na smučišču ali ne, pomembna za odločitev, ali bodo počitnikovali pri njih ali kje drugje. Prav tako so po njenem takšne informacije pomembne za kupce sezonskih vozovnic, saj je za nakup po določeni ceni pomembno tudi, po kako prostranih belih poljanah se bodo smučarji lahko spuščali.

V RTC Krvavec sestanka, ki ga je izpostavila Grillčeva, ne omenjajo. Janševa pa opozarja, da so prav na Kriški planini poleti na vlečnicah Kržišče in sedežnici Kriška planina poleg rednega servisa obnovili tudi elektroniko in tako naprave tehnično pripravili na novo smučarsko sezono. Kot kaže, pa bo ta del smučišča začel delovati pozneje od drugih.

»Takoj, ko nam bodo snežne razmere omogočale, bomo odprli tudi ta del smučišča. Ker pa nam zmogljivosti vode, namenjene za zasneževanje, ne omogočajo zadostne količine izdelave snega, smo se odločili, da najprej pripravimo proge, ki so strateško bolj pomembne za nas,« je še opozorila Janševa.