Podjetje, ki je bilo leta 2013 imenovano za bronasto slovensko gazelo, je zelo razvojno naravnano. »Verjamemo v Kronotermovo zgodbo, verjamemo v to, kar počnemo in na kakšen način počnemo, zato že vrsto let praktično vse sile in dobiček vlagamo v razvoj. Podjetje intenzivno razvijamo na več področjih, pri izdelkih pa sledimo naši filozofiji, da prisluhnemo potrebam kupcev ter tako razvijemo naprave, ki bodo uporabniku ponujale prijazno ter napredno izkušnjo,« pravi Suzana Guček.

Vlagajo v razvoj novih rešitev

Nagrada okolju prijazen izdelek leta 2018, ki so jo nedavno prejeli za nove hibridne toplotne črpalke, jim izredno veliko pomeni, saj potrjuje njihovo prizadevanje, njihov trud, da pravilno vlagajo v razvoj novih rešitev. »Naša nova rešitev – hibridna toplotna črpalka – bo podlaga za razvoj novih črpalk tipa zrak–voda, ki jih želimo predstaviti trgu v prihodnjem letu. Ugotovitve in znanje, ki smo ga dobili z razvojem nagrajene toplotne črpalke Krono Multi S, bomo uporabili tudi na drugih segmentih, kjer se uporablja ta tehnologija,« pove Gučkova in doda, da bo nova naprava, ki jo pravkar razvijajo, revolucionarna na več področjih.

Družina hibridnih toplotnih črpalk Krono Multi S je plod razvoja več kot tridesetih Kronotermovih strokovnjakov in projektno delo razvoja zadnjih dveh let. Nova generacija v primerjavi s tradicionalnimi toplotnimi črpalkami še poveča izkoristek pri delovanju, kar omogoči kar najvišje mesečne prihranke. Nov in varčen ogrevalni sistem kot toplotni vir primarno uporablja energijo zemlje, sekundarno pa zunanji zrak. Med njima preklaplja glede na to, katera možnost je v danem trenutku ugodnejša in energijsko učinkovitejša. Sistem s preusmerjanjem doseže največjo učinkovitost z minimalnim naporom. Upravljanje je za uporabnike izjemno preprosto, saj lahko delovanje kjer koli in kadar koli enostavno preverijo prek aplikacije Cloud.Kronoterm.

Za nove in starejše objekte

Tovrstne toplotne črpalke so primerne tako za novogradnje kot za zamenjavo starejših ogrevalnih sistemov v domovih, šolah, vrtcih, hotelih, industrijskih objektih, pisarnah in drugih objektih, z njimi pa je mogoče nadgraditi tudi obstoječe sisteme. Poleg tega lahko toplotna črpalka pametno upravlja še druge generatorje toplote – krmili lahko denimo kotel na kurilno olje, zemeljski plin ali biomaso.