Fury je dominiral v večjem delu obračuna, Wilder pa ga je dvakrat poslal na tla, kar je bilo po mnenju sodnikov dovolj za neodločen izid. Od treh sodnikov je eden zmago s 115-111 dosodil Wilderju, eden s 114-112 Furyju, eden pa je s 113-113 zabeležil neodločen izid.

Takšen zaključek ni bil po godu številnih navijačev v dvorani Staples Centre v Los Angelesu, ki so so se s klici neodobravanja in žvižgi odzvali na napoved izida, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Z njim se ni strinjal niti 33-letni Britanec, nekdanji svetovni prvak, ki je s prestola vrgel Vladimirja Klička, in se je v ring vrnil po skoraj treh letih boja proti depresiji, ogromnem višku kilogramov ter uživanju drog in alkohola.

»Boril sem se v gosteh, dvakrat sem bil na tleh, a še vedno verjamem, da sem bil boljši,« je po dvoboju dejal Fury. Ob zmago je bil predvsem zaradi padca v zadnji rundi, ko ga je že precej izmučeni in obupani Wilder uspel položiti s kombinacijo desnega direktnega udarca in levega krošeja.

Dvignil se je kot uročen

Fury, navijačem znan kot "Gypsy King", je po petih sekundah sodniškega odštevanja še ležal negibno na tleh. Videti je bilo, kot da je izgubil zavest, a se je nato v zadnjih sekundah na presenečenje tako rekoč vseh v dvorani, tudi Wilderja, skoraj kot uročen dvignil na noge. »Ne vem, kako se je spravil na noge,« je po tekmi dejal Wilder. Furyjev odziv na dogodek pa je bil takšen: »Danes se niti pod razno ne bi pustil nokavtirati. Pokazal sem izjemno srce. Sem sem prišel in pustil svoje srce v ringu.«

Britanec je tako še naprej brez poraza na 28 dvobojih, a tudi brez šampionskega pasu, ki ga je osvojil leta 2015 z zmago na Klitčkom. Ta za zdaj ostaja v rokah Wilderja, ki velja za nokavt mojstra, saj je na 41 borbah 39-krat uspel predčasno zaključiti z delom.