V spalnici stanovanja v bloku ob Kovorski cesti v Bistrici pri Tržiču je danes pet minut čez polnoč nenadoma zagorelo. »Najprej je zagorelo v spalnici stanovanja, ogenj se je od tam razširil na hodnik in pročelje objekta ter na stanovanje nadstropje višje. Poškodovani so dve stanovanji in delno tudi pročelje objekta. Ponoči je bilo iz objekta evakuiranih okoli 40 ljudi, ki so se že lahko vrnili na svoje domove,« je nočno dramo danes dopoldne opisal Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Posredovalo je osem policistov in 22 prostovoljnih gasilcev iz Tržiča in Tržiške Bistrice, ki so ogenj ukrotili in ga v približno eni uri tudi pogasili. Reševalci so oskrbeli štiri stanovalce, ki so se nadihali dima, enega stanovalca pa je oplazil ogenj in mu povzročil opekline. Njegove poškodbe so na srečo lažje.

V mrzli noči je za nastanitev stanovalcev poskrbela lokalna civilna zaščita, pogorišče požara pa so si ogledali kriminalisti, ki so tujo krivdo oziroma človeški dejavnik že izključili. S pogorišča so odnesli več zaseženega materiala, ki ga bodo še dodatno pregledali in poskušali ugotoviti, kaj natančno je bilo krivo za nočni požar, ki je dvignil na noge tudi okoliške prebivalce.