Sedemindvajsetletni smučar v Beaver Creeku še nikoli ni bil tako dober. Tako v smuku kot v superveleslalomu je tokrat prišel do svojih najboljših dosežkov na tem slovitem prizorišču svetovnega pokala v ameriški zvezni državi Kolorado.

Na superveleslalomih v Beaver Creeku je višje posegla le Ilka Štuhec, ki je bila leta 2015 četrta. Pred Kosijem pa je bil dvakrat deveti na superveleslalomih na tem prizorišču Aleš Gorza (2007, 2008).

Še drugo zmago v sezoni je slavil Avstrijec Max Franz (1:01,91), ki je zmagal tudi na smuku v Lake Louisu. Švicar Mauro Caviezel je bil z zaostankom 33 stotink sekunde drugi. Precejšnja gneča je na tretjem mestu. Zaostanek 41 stotink sekunde in najnižjo stopničko so si razdelili Norvežana Aksel Lund Svindal in Aleksander Aamodt Kilde ter Italijan Dominik Paris.

Pred najboljšim Slovencem so se uvrstili še trije Avstrijci od šestega do osmega mesta Christoph Krenn, Vincent Kriechmayr in Matthias Mayer. Zaostanek Kosija za zmagovalcem je znašal 67 stotink sekunde, od stopničk pa ga je ločilo le 26 stotink sekunde.

Preostala slovenska trojica, Boštjan Kline, Martin Čater in Tilen Debelak, je zaostala za trideseterico in točkami. Vpisali so uvrstitve na 34., 36. in 50. mesto.

Tekme v Beaver Creeku bo zaokrožil nedeljski veleslalom, prvi moški sezone, na katerem bo prvi slovenski adut Žan Kranjec.