Cohen je na sodišču priznal, da je leta 2017 lagal v senatnem odboru za obveščevalne zadeve glede načrtov za gradnjo Trumpove stolpnice v ruski prestolnici. Tedaj je zagotovil, da se je projekt zaključil januarja 2016 zaradi Trumpove odločitve za predsedniško kandidaturo. Vendar pa je na sodišču povedal, da je projekt trajal vse do junija 2016. Takrat je imel Trump republikansko nominacijo že praktično zagotovljeno, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Odvetnik je povedal, da je govoril z asistentko Peskova, kar je ta zdaj za rusko tiskovno agencijo Interfax tudi potrdil. Pogovor, ki po besedah tiskovnega predstavnika ruskega predsednika Vladimirja Putina ni nič neobičajnega, je trajal zgolj nekaj minut. Kdaj je potekal pogovor, sicer ni znano.

Cohen je ena od osrednjih osebnosti, ki jih v okviru preiskave ruskega vpletanja v ameriške predsedniške volitve preiskuje posebni tožilec Robert Mueller. Že več mesecev sodeluje s tožilci, ker ga je Trump pustil na cedilu glede plačil pornografski igralki Stormy Daniels in več drugih sumljivih poslov, ki sta jih skupaj urejala, še preden se je newyorški bogataš odločil za predsedniško kandidaturo.

Ameriški predsednik je nekdanjega sodelavca po priznanju na sodišču označil za šibkega človeka, ki laže za nižjo kazen. Razložil je še, da pri poslu v Moskvi ni bilo nič narobe in da bi lahko delal tam, kar je želel.