Obenem je imel šest skokov, pet podaj, dve blokadi ter po tri ukradene in izgubljene žoge. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić zaradi poškodbe kolena še vedno ne igra, njegov Miami Heat pa je s 106:101 doma premagal New Orleans Pelicans.

LeBron James (28) in Brandon Ingram (19) sta vodila Los Angeles Lakers do druge zmage v prav toliko večerih, čeprav je lep del tekme kazalo, da temu ne bo tako. Dallas je vodil večino časa v prvih treh četrtinah, tudi že za 15 točk. Nato pa so domači v zadnjih treh minutah tretjega dela igre z delnim izidom 10:4 prevzeli vodstvo (78:75).

Tega so v zadnji četrtini po delnem izidu 15:3, Kentavious Caldwell-Pope je dal devet točk, še nadgradili (90:86). V gostujoči zasedbi sta bila najučinkovitejša Harrison Barnes (29) in Dwight Powell (17).

New Orleans blizu preobratu

Josh Richardson je zbral 20 točk, dve manj Dwyane Wade za zmago Miamija, ki je po prvi četrtini vodi že za 20 točk. Na 31 (52:21) je prednost narasla že v začetku druge četrtine, v tem času pa so gostje zgrešili vseh enajst metov za tri točke. S tem metom je Richardson dve minuti in 56 sekund pred koncem domače povedel v vodstvo z 59:28.

Nato pa so igralci New Orleansa zaigrali tako, kot da so povsem druga ekipa ter zniževali zaostanek, ki je tik pred koncem tekme padel na vsega tri točke. Vendar Anthonyju Davisu (41 točk), Jrueju Holidayju (21) in Nikoli Mirotiću (15) ni uspelo privesti tekme do popolnega preobrata.

Miami bo gostil Utah Jazz v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko bo igral tudi Dallas, ki ostaja v Los Angelesu, saj bo naslednjič igral z ekipo Clippers, vodilno na vzhodnem delu lige. Na drugem mestu je moštvo Denver Nuggets, ki je v Portlandu moštvo Trail Blazers premagala s 113:112, na tretjem pa Oklahoma City Thunder, ki je doma odpravila Atlanto Hawks s 124:109.

Miami : New Orleans