Rita Moreno, ki bo sodelovala tudi pri produkciji filma, je že maja povedala, da težko pričakuje Spielbergovo različico muzikala. »Zelo sem radovedna in vznemirjena,« je med drugim dejala. Poudarila je, da so v originalnem muzikalu naredili kar nekaj klišejskih stvari, ki se jim bo Spielberg »zagotovo izognil, saj so se časi spremenili«, je njene besede povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Spielberg si je že od samega začetka želel imeti Rito Moreno v svojem filmu. Kot je povedal, je bil njen nastop v vlogi Anite, ki je njemu najljubši, tudi sicer eden najboljših v svetu filmskih muzikalov.

Za glavne vloge Tonyja, Marije, Anite in Bernarda naj bi Spielberg izbral igralce španskega porekla, stare med 15 in 25 let. Na spletni strani IMDb je sicer v vlogi Tonyja naveden ameriški igralec Ansel Elgort. Za scenarij bo poskrbel Tony Kushner. To bo prvi muzikal, ki ga bo posnel 71-letni Spielberg.

Filmski muzikal Zgodba z zahodne strani z glasbo Leonarda Bernsteina ter v režiji Jeromea Robbinsa in Roberta Wisea je prejel deset oskarjev. Portretira generacijo na robu velikih družbenih sprememb. V vlogi Marie iz Portorika je nastopila ameriška igralka Natalie Wood, Bernarda pa je prav tako igral Američan George Chakiris, sicer sin grških imigrantov.

Še pred filmom je zaslovel gledališki muzikal z zgodbo Shakespearovega Romea in Julije, postavljeno v svet newyorških tolp. Ta je bil prvič uprizorjen na Broadwayju leta 1957.