Hekerji so ukradli podatke gostov hotelov Marriottove verige W Hotels, St. Regis, Sheraton, Westin, Element, Aloft, The Luxury Collection, Le Meridien in Four Points. Vdora podatkov pa naj ne bi bilo v hotelih z imenom Marriott.

Hoteli Sheraton, Westin, Four Points in W Hotels so del mreže Starwood, ki naj bi utrpela posebej veliko škodo. Hekerji naj bi tam podatke namreč kradli že vse od leta 2014, a v družbi tega niso opazili.

Točnih podatkov o vrsti podatkov, ki so jih hekerji pridobili, v družbi nimajo, predvidevajo pa, da gre za imena, številke kreditnih kartic in podatke iz potnih listov. Pridobili bi lahko tudi naslove elektronske pošte, prek katerih so gostje opravili rezervacije.

Prvi mož verige Arne Sorenson je izrazil globoko obžalovanje, da je prišlo do nečesa takšnega, in priznal, da niso storili dovolj za zaščito osebnih podatkov gostov. Zagotovil je, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da zmanjšajo posledice za uporabnike in preprečijo morebitne podobne dogodke v prihodnje.

Underwoodova pa je na twitterju zapisala, da si Newyorčani zaslužijo zaščito svojih osebnih podatkov.

Če se bo izkazalo, da so hekerji res prišli do podatkov pol milijona ljudi, bo to po navedbah tujih medijev največja kraja zasebnih podatkov potrošnikov v zgodovini. Prejšnji rekord je imelo finančno podjetje Equifax, kjer so hekerji prišli do podatkov okrog 145 milijonov ljudi.