Preden je sodni senat mariborskega okrožnega sodišča za zaprtimi vrati zaslišal izvedenca psihiatra Mladena Vrabiča, je za kateder za priče stopil medicinski izvedenec Gorazd Košir. V svojem mnenju je moral podrobno opisati vse poškodbe, ki jih je v obravnavani družinski tragediji utrpela Iznada Hromažić, mati obtožene Mariborčanke Medihe Hromažić.

Košir je z medicinsko natančnostjo naštel in opisal skupaj 12 vbodnih ran na prsnem košu, v predelu trebuha in na stegnih. Pa tudi to, kako so zdravniki UKC Maribor zdravili oškodovanko, kako so ji oskrbeli poškodbo pljuč in ji zarezali v trebušno prepono, zato da so lahko operirali poškodovana jetra in črevesni trakt, s čimer so ji rešili življenje. Skupek poškodb je označil za posebno hud, saj so bile poškodbe življenjsko ogrožajoče, bolnišnično zdravljenje je trajalo tri tedne.

Košir se je v svojem mnenju naslonil na pričanje oškodovanke, ki je na glavni obravnavi podrobno opisala kruto dogajanje 8. marca zjutraj. V njenem stanovanju na mariborskem Pobrežju jo je zbudil hrup, v kuhinji je zagledala okrvavljeno hčer Mersiho, ki ji je v smrtnem strahu potožila: »Glej, kaj mi dela!« Pri tem je mislila na svojo sestro dvojčico, ki jo je pred tem večkrat zabodla z nožem.

Po besedah oškodovanke naj bi 38-letna Mediha imela v roki manjši kuhinjski nož. Z njim jo je nekajkrat zabodla v predel trebuha, nato je tisti nož zamenjala z večjim. Izvedenec Košir je po dolžini in globini poškodb ocenil, da je njena trditev verodostojna. Rane v predelu trebušne stene so namreč po obliki in videzu krajše in manj globoke od tistih na hrbtu.

Med dokazi je zgolj velik kuhinjski nož

Oškodovanka je še trdila, da je poskušala svojo hčer zaustaviti, da jo je prijela za roke, vendar ji je med prerivanjem spodrsnilo na mlaki krvi in je padla po tleh. Obtožena je zatem stekla za sestro, ki se je po pomoč zatekla k sosedu, s katerim je poskušala zbežati iz stanovanjskega bloka. To ji ni uspelo, zgrudila se je v medetaži, kjer jo je dohitela obtožena. Patolog je na truplu Mersihe naštel skupaj 48 vbodnih ran.

Med zbranimi dokazi je zgolj velik nož, ki je obležal na stopnišču. Manjšega, o katerem govori oškodovanka, pa kriminalisti niso niti fotografirali. To okoliščino je poskušal izkoristiti zagovornik obtožene Franci Šoštarič. Na današnji obravnavi, ki jo je spremljalo približno dvajset študentk prava, je v izvedenca teatralno vrtal z vprašanji in za vsako poškodbo terjal oceno, kako in s katerim nožem je bila povzročena.

Izvedenec je nazadnje dopustil možnost, da je imela Mersiha v roki le en nož. »Je pa to manj verjetno,« je dodal. Predsednik sodnega senata Danilo Obersnel je zatem, kot že rečeno, izključil javnost iz sojenja. Dokazni postopek se nadaljuje 14. decembra, ko bo obtožena podala svoj zagovor.