»Preteči maraton ni zgolj vadba, ampak tudi način življenja; ljudje se za dosego tega cilja vsakodnevno prilagajajo,« so povedali organizatorji, kot poroča BBC. Tekači so, kot je razvidno s posnetkov kamer in fotografij, raje ubrali bližnjico, kot da bi maraton nadaljevali po predvideni poti. Po besedah organizatorjev so zato pretekli kar dva do tri kilometre manj kot ostali tekmovalci maratona, zaradi česar jim lahko sledi dvoletna prepoved udeležbe. Maratona se letno udeleži okrog 16.000 tekačev.

Organizatorji drugih maratonov na Kitajskem so že pričeli z uporabo tehnologije za prepoznavanje obrazov, z namenom sledenja tekačem. Prav tako imajo na sebi nameščene elektronske čipe, ki jih nato zasledijo časovni merilci, nameščeni na različni delih tekaške proge. Če tekač ne preteče vseh točk, lahko organizatorji vidijo, da je izbral drugo pot.

»Pomembno je, da ne pozabite, zakaj tečete. Ne dovolite, da maraton spremeni vašo ljubezen do teka v eno samo tekmovanje,« so dodali organizatorji.