Šokantni dogodek, ki ga je spremljalo več kot sto britanskih najstnikov, je policija posnela v centru mesta. »Na miren način smo skušali rešiti situacijo. Prijazno smo jim ukazali, naj se umaknejo, preden se bo napetost napada stopnjevala,« je povedal eden izmed prisotnih policistov.

A mladina se na njihove napotke ni ozirala, med napadom pa so enega izmed uradnikov policije tudi udarili v obraz, poroča Dailymail.

Policija je na prizorišče napada prišla zaradi poziva ranjene ženske na avtobusni postaji. Zaenkrat še ni jasno, kaj je skupina najstnikov tam počela in kakšen je bil njihov vzrok za napad.

Napadi na ulicah predstavljajo velik problem

Neredi na britanskih ulicah trajajo že nekaj časa. Policija beleži več primerov napadov na policiste, napade z noži, streljanje in tudi ropanje po mestu.

»Tovrstni napadi na naše policiste so popolnoma nesprejemljivi. Proti čisto vsakemu udeležencu v napadu bomo sprožili akcijo, saj morajo za svoja dejanja odgovarjati. Poklicali smo tudi starše, ki se strinjajo, da je bilo vedenje njihovih otrok nesprejemljivo,« je povedala policijska narednica Emma Key. Dodala je, da je problem veliko večji od skupine napadalcev. »Tukaj so še mladi, ki zaenkrat stojijo ob strani in vse skupaj le opazujejo, a ima to zagotovo vpliv nanje in bodo prej kot slej tudi sami želeli sodelovali v napadih.«

Upa, da bodo starši vzeli stvari v svoje roke in poskrbeli za svoje otroke.