Kings so se v težavah znašli že po 81 sekundah, ko je za Oilers zadel Jesse Puljujarvi. V 10. minuti je povišal Alex Chiasson. Še v prvi tretjini sta za Los Angeles gola nato dosegla Dustin Brown in Jeff Carter, obakrat je bil med podajalci Hrušičan. Klefbom je dobri dve minuti pred koncem odločil drugo zaporedno tekmo, golu je dodal še asistenco.

»Izbral sem dober čas za dva gola. To je za nas velika zmaga. Nismo igrali najbolje, zato smo toliko bolj veseli točk. Vesel sem, da sem začel zabijati gole,« je dejal Klefbom, ki je na zadnjih treh tekmah zbral pet točk.

Pri Kraljih se je po poškodbi kolena vrnil prvi vratar Jonathan Quick. Izpustil je 15 tekem. »Quick je eden najboljših v ligi. To je dokazal proti Edmontonu. Dobro je igral. Vesel sem, da se je vrnil. Škoda le, da nismo zmagali,« je dejal trener Los Angelesa Willie Desjardins.

Kralji in Naftarji so se prvič pomerili pred štirimi dnevi, takrat je Kopitarjeva ekipa slavila s 5:2. Edmonton je z zmago Los Angelesu, ki je zadnji na lestvici zahodne konference, pobegnil na sedem točk. Los Angeles bo v noči na soboto končal tri tekme dolgo popotovanje po zahodu Kanade, nasproti mu bo stal Calgary.

»To, da smo nadoknadili zaostanek dveh golov, je bil zagotovo pravi odgovor. Zaostanek na lestvici je trenutno velik, moramo začeti zbirati točke. Jutri nas čaka nova tekma, moramo biti zbrani in osredotočeni, da ne bomo na koncu spet ostali praznih rok,« je povedal Kopitar.