Že v zgodnjih današnjih tekmah je slovenski nogometni reprezentant Benjamin Verbič v 5. krogu skupinskega dela s kijevskim Dinamom v gosteh premagal Astano z 1:0, edini zadetek na tekmi pa je dosegel prav Verbič, igral je do 76. minute, v 29. minuti.

Pozneje si je napredovanje priigral tudi Miha Mevlja z Zenitom, ki je z 1:0 premagal Koebenhavn. Mevlja je igral celo tekmo.

Zagrebški Dinamo, ki je bil med 32-erico že prej, je po petih krogih neporažen, po štirih zmagah je tokrat igral 0:0, pri čemer je Stojanović igral celo tekmo, ob koncu tekme pa tudi zatresel okvir vrat.

Na tretje mesto v skupini B pa je padel Leipzig Kevina Kampla, potem ko je proti Salzburgu izgubil v gosteh z 0:1. Kampl zaradi poškodbe ni igral za Nemce. Leipzig bo v zadnjem krogu igral doma proti odpisanemu Rosenborgu.

Doslej so si 1/16 finala tako zagotovili Bayer Leverkusen, Zürich, Salzburg, Zenit, Dinamo Zagreb, Fenerbahce, Arsenal, Sporting, Betis, Eintracht Frankfurt, Lazio, Dinamo Kijev in Chelsea.

V večernih tekmah si noben izmed klubov ni priigral napredovanja, tako da bo zadnji krog dal še enajst tistih, ki bodo šli v izločilne boje.