Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je voznik osebnega vozila Peugeot vozil po desnem prometnem pasu od Vrhnike proti Logatcu. Po levem ga je prehitevala voznica osebnega vozila R Clio. Med prehitevanjem je zanjo po levem prometnem pasu pripeljal neznani voznik osebnega vozila BMW, serije 3, bele ali sive barve, in ji prižgal dolge luči.

Voznica je prehitela voznika znamke Peugeot in zapeljala pravilno na desni pas pred njega in z vožnjo nadaljevala. Neznani voznik BMW pa je nato prehitel obe vozili, zapeljal na desni prometni pas pred voznico Clia in nenadoma zavrl, zaradi česar je slednja naglo zavila v desno na pas za počasna vozila in pri tem trčila v neznano tovorno vozilo.

Pri tem jo je odbilo v levo preko srednjega pasu na prehitevalni pas. Ravno v tem trenutku je po prehitevalnem pasu pravilno pripeljal voznik osebnega vozila VW Golf, pri čemer je med njima prišlo do trčenja. Neznani voznik BMW-ja in neznano tovorno vozilo sta odpeljala naprej. Voznica Clia in voznik VW Golfa sta v nesreči utrpela telesne poškodbe.

Zaradi razjasnitve okoliščin policisti naprošajo vse, ki bi kaj vedeli o vozniku BMW, naj to sporočijo na najbližjo policijsko postajo.