V ligi prvakov je po petih odigranih tekmah neznank zelo malo, saj si je nastope med najboljših 16 zagotovilo že 12 klubov (Bayern, Ajax, Manchester City, Real Madrid, Roma, Juventus, Manchester United, Barcelona, Atletico Madrid, Porto, Schalke in Borussia Dortmund). Samo v zadnjem krogu 11, kar je absolutni rekord tekmovanja.

Za uvrstitev v izločilne boje še vedno trepetajo moštva v skupini B (Tottenham in Inter), skupini F (Lyon in Šahtar Doneck) in najbolj izenačeni skupini C, kjer sta si najboljše izhodišče pred zadnjim krogom priigrala Napoli in PSG, medtem ko se je v nehvaležnem položaju po neuspehu na derbiju v Parizu znašel Liverpool (1:2). Lanski finalist je na Parku princev vpisal že četrti zaporedni evropski poraz v gosteh, kar se mu je primerilo sploh prvič v zgodovini.

»Izgubili smo, ker smo prejeli dva gola in dosegli le enega. Enostavno nismo bili dovolj dobri,« je dejal trener Liverpoola Jürgen Klopp. A Nemca je bolj kot poraz ujezil strog sodniški kriterij, saj so njegovi igralci prejeli kar šest rumenih kartonov, od tega polovico v sodnikovem dodatku. »V Angliji smo bili dvakrat imenovani za najbolj pošteno ekipo lige, tokrat pa je izpadlo, kot da smo mesarji,« se je jezil Klopp. Njegova ekipa bo v zadnjem krogu gostila Napoli, ki ga bodo morali premagati z 1:0 ali pa z vsaj dvema goloma razlike, medtem ko bi se v primeru zmage z 2:1 ali 3:2 oziroma remija ali poraza poslovili že po skupinskem delu.

Precej lažje so po dvoboju zadihali v taboru francoskih prvakov, saj so se vsaj začasno rešili pred izpadom. Zmaga proti Liverpoolu je bila že njihova 50. v ligi prvakov, za kar so potrebovali le 95 tekem. Do mejnika sta hitreje prišla le še Real Madrid in Barcelona, ki sta za to potrebovala 88 oziroma 93 tekem. »Moj govor pred tekmo je bil kratek. Dejal sem le, da je to naša zadnja priložnost, da dokažemo, da se lahko kosamo z Liverpoolom,« je bil kratek trener PSG Thomas Tuchel. Tako on kot njegovi igralci so si za predstavo prislužili številne pohvale francoskih medijev, ki jih je navdušila zlasti predstava kapetana Thiaga Silve in zvezdnika Neymarja. »Občasno dominantni, občasno obotavljajoči. V določenih trenutkih so bil zelo samozavestni, v določenih premalo mirni. A v spominu bodo ostali njihovi nasmeški po zadnjem sodnikovem žvižgu, ki zgovorno govorijo, kako velik uspeh so dosegli in kako zelo jim je odleglo,« so zapisali pri časniku L’Equipe.

Poseben mejnik je danes dosegel tudi slovenski vratar Atletica Jan Oblak. Madridčani so se z zmago proti Moncau (2:0) že prebili v osmino finala, Škofjeločan pa je nastopil že na 50. dvoboju v evropskih klubskih tekmovanjih. Obenem je v vratih Atletica stal že na 181. tekmi s čimer se je na klubski lestvici vratarjev po številu nastopov izenačil z Leom Francom. Pred njim so zdaj le še Pepe Reina (213 nastopov), Edgardo Madinabeytia (236), Jose Molina (248) in Abel Resino (303).