Nogometni navdušenci so se v petek oglasili v Stožicah, kjer je potekal spopad med Olimpijo in Muro. Z VIP-tribune je tekmo spremljal celo prvi slovenski predsednik, še vedno zavedni Prekmurec Milan Kučan, ki nogometnih prireditev v Stožicah načeloma ne obiskuje. Ljubljančani z drugačnimi interesi so tačas slavili abrahama estradnice Salome v nočnem klubu Cvetličarna, v katerem je prisotne s petjem razveseljevala Helena Blagne, saj sta s slavljenko od nedavnega sodelavki pri gledališki glasbeni veseloigri Menopavza. Veselo je še v Mariboru, kjer so pohiteli s praznično razsvetljavo mesta. Čast slavnostnega prižiga je še zadnjič pripadla županu v odhajanju Andreju Fištravcu, pa čeprav je na dogodku kljub družbi snežne vile in Božička deloval poklapano. V reviji Suzy pravijo, da ga je po županskih volitvah sicer učinkovito tolažila partnerica Elisangela Sandes. »Drug drugemu sta položila roko na del telesa, ki jim je najpomembnejši, ona njemu na prsi, on njej na zadnjico,« so komentirali fotografije z dogajanja poročevalci revije, ki so se med drugim zglasili še v taboru ljubljanskega poraženca Anžeta Logarja iz SDS. Tam jih je razočarala predvsem skromna zakuska, ki je spominjala na »rojstni dan užaljenega osnovnošolca«. Kot je videti na fotografiji, so svojim podpornikom ponudili skledo mandarin, nekaj banan, liter jabolčnega in pomarančnega soka ter vrečko piškotov.

Pero Lovšin je motivator in guru

Reviji Zvezde v nasprotju s prodornimi obveščevalci konkurence ni uspelo razkriti ponudbe samopostrežnega bifeja na poslovilni zabavi nacionalkine televizijske direktorice v odhajanju Ljerke Bizilj, zatrjujejo pa, da tam ni »manjkal nihče«. Ker ni manjkal nihče, ne naštevajo, kdo vse se je druženja udeležil, so pa namignili, da dogajanje ni bilo pretirano razburljivo. »Bilo je nekaj govorov, ki so bili sicer prisrčni, kaj več pa ne,« opisujejo poslovilca Biziljeve, ki pravi, da ji tako ali tako več pomenijo besede, ki jih pravi prijatelji izrečejo na štiri oči. Kdo so ti prijatelji, ne želi izdati, saj bi se zaradi njene nepriljubljenosti v javnem zavodu utegnili znajti v težavah.

Bolj javno v ZDA slavijo košarkarja Luko Dončića. V njegovo čast so namreč spisali priredbo slavne balade Leonarda Cohena Hallelujah, v kateri se mu na duhovit način zahvaljujejo za vlogo pri reševanju ugleda NBA-kluba Dallas Mavericks, v katerem iz dneva v dan bolj blesti. Dončić je imel v španski ligi vzdevek čudežni deček, ki so ga v NBA nadgradili v svetniškega HalleLuka (po naše AleLuka).

Pred pomembno prelomnico je medtem Pero Lovšin, so naznanili v zadnji izdaji revije Suzy, v prispevku pa smo nazadnje izvedeli, da njegove koncerte zadnje čase, predvidoma zaradi novega dokumentarnega filma, obiskujejo mlajše oboževalke. Ena od njih mu je svetovala, da bi lahko postal odličen motivator, če ne kar guru, saj ima njegova popevka Samo en majhen poljub preprosto, a vendarle izvrstno rešitev za ljubezenske težave. Lovšin pravi, da je sicer vesel privlačnih mladenk, a vendarle bi ga navdušilo, če bi njegove koncerte obiskovale tudi »gospe v žlahtnejših letih«. Lovšinov glasbeni kolega Zoran Predin ni te vrste motivator, je zaupal reviji Zvezde. Sicer vsako jutro vstaja ob petih, saj tako posluša ptičje petje in gleda sončni vzhod, a marsikoga bi presenetilo, da poleg počasnega govorjenja počasi tudi dela in je zato v življenju marsikaj zamudil.

Nejasno skrbništvo nad zlatim prinašalcem Matjaža Nemca

Gospe v žlahtnejših letih, ki jih primanjkuje na Lovšinovih koncertih, pokoj preživljajo v cenovno ugodnih azijskih državah. V Zarji nas z življenjem v Indiji tako seznanja avtorica Alenka Cevc, ki pravi, da si s slovensko pokojnino tam lahko privošči masažo ali kar dve na teden. A tudi za Evropejce z debelimi denarnicami ni vse preprosto. Mojstrskega maserja ni lahko najti, pa čeprav ima že vsak bar svojega. Večinoma gre za šarlatane, ki te malo naoljijo in nazadnje obrišejo z umazano brisačo. K sreči je Cevčeva našla kakovostno in sposobno maserko, ki pride na dom, pa čeprav je precej nezanesljiva: včasih ne pride, ker se ji ne ljubi, ali pa se izgovarja, da ni imela denarja za telefonsko kartico. V izognitev težavam ji odslej plačuje enkrat na mesec in maserka res obvlada, pa čeprav je na prvi pogled videti, kot da »ne zna šteti do pet«.

Kar do deset pa so pred nekaj tedni prešteli ustvarjalci revije Story, ki so v čast desete obletnice obratovanja priredili veliko zabavo v Cankarjevem domu, nazadnje pa estradnike še prosili za pisna voščila. Revija marsikomu pomeni presenetljivo veliko. Pevec Omar Naber recimo priznava, da je Story ena redkih revij, ki jih redno prelista, predvsem zaradi kakovostne vsebine in lične podobe, mnenju pa se pridružuje še Helena Blagne, saj jo kot zahtevno bralko pritegnejo vse čudovite zgodbe, ki jih tam objavijo. Osrednja čudovita zgodba tega tedna je sicer večstranska obnova ločitvenih podrobnosti poslanca Matjaža Nemca in Iryne Osypenko. Med drugim se sprašujejo, kdo bo prevzel skrbništvo nad skupnim zlatim prinašalcem Maksom, a odgovora na doslej morda najpomembnejšo dilemo zakoncev v razhajanju še niso prejeli.

Vsem je znano, da Rupel nima težav z alkoholom

Resnejše tegobe ima na sodišču nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel. Kot poročajo Slovenske novice, ga zaradi neprijetnega incidenta v okolici Žal toži policist Sandi Sheikha. Rupel je na pokopališče pred nekaj leti peljal svojo soprogo Marjetico in njuno takratno gospodinjsko pomočnico, policist pa ga je zalotil brez varnostnega pasu. Med postopkom izrekanja globe ga je Rupel tako užalil, da ga Sheikha zdaj toži za denarno nadomestilo 2500 evrov. Nekdanjega politika je policijska intervencija močno razjezila, saj bi moral policist vendarle vedeti, kdo Rupel je. V nadaljevanju ga je ozmerjal, da je neumen, in se norčeval iz njegovega neslovenskega priimka. Policist ga je za nameček preizkusil z alkotestom in Rupel zadeve ni mirno prenesel. Zaradi menda neustreznega postopka se je pritožil na policijo, pismo pa naslovil celo na notranje ministrstvo, predsednika države in predsednika stranke SDS Janeza Janšo. Lobiranje je bilo neuspešno in nekdanji politični funkcionar se razburja še naprej, trenutno na sodniških obravnavah. Policisti so takšni, ker so premalo plačani, postopek je nagajanje, ker je znana oseba, še posebno neprimerno pa se mu zdi, da je moral opravljati alkotest. »Bolj ali manj splošno znano je, da težav z alkoholom nikoli nisem imel,« je ponudil razumsko razlago za nesmiselnost takšnega preizkusa v njegovem primeru. Vsekakor zavrača tudi očitke o nestrpnosti na temo policistovega priimka, četudi dopušča možnost ironičnih pripomb na temo rodu, ki jih je izrekel v stanju razburjenosti.