Ameriška prva dama si je za temo letošnje božične okrasitve Bele hiše izbrala poosebljanje »srca in duha Amerike«. Seveda je okrasitev razkošna in bahava. Porabili so 6100 metrov žic z 12.000 lučkami, 14.000 najrazličnejših okraskov, vse skupaj pa je nameščalo 225 prostovoljk. Med okraski so tudi krogle z napisi Be Best, kar je slogan Melaniine akcije za ustavitev spletnega nadlegovanja. Ob tem je poskrbela še za okolje, saj je eden od venčkov v okrasitvi narejen kot reciklaža svinčnikov s slogani njene akcije. Supervelika je tudi tradicionalna hišica iz medenjakov, saj so za izdelavo porabili 225 kilogramov testa in prikazuje ne le Belo hišo, temveč celoten tako imenovani National Mall, se pravi tudi Kapitol ter Lincolnov in Washingtonov spomenik. Na oknih Bele hiše – tako tortne kot resnične – so rdeče-zeleni venčki, ki so postali zaščitni znak božičnih okrasitev Melanie Trump.

Rdeča barva je tudi v ospredju letošnjih spletnih komentarjev o božični okrasitvi Bele hiše. Namreč vzhodni hodnik, ki je bil lani okrašen kot preprost gozd, se je letos spremenil v nekaj, kar komentatorji največkrat opisujejo kot rdeča božična groza. Vzdolž hodnika stoji 40 rdečih novoletnih drevesc. Menda naj bi predstavljala »rdeče črte predsedniškega pečata in so simbol srčnosti in poguma Amerike«, so zapisali v uradni izjavi Bele hiše. Na spletu pa so hodnik poimenovali tudi avenija krvavih dreves, hodnik božičnega umora ali krvavi prizor iz kultne grozljivke Izžarevanje (The Shining), le da po hodniku ne straši Jack Nicholson, temveč Melania z usnjenimi rokavicami. Če se ne spomnite: v filmu je prizor, v katerem hotelski hodnik preplavi kri. Najbolj neprizanesljiv je bil komentator The Irish Timesa, ki je zapisal, da »Melania hodi skozi gozd štrlečih rdečih bradavičk kot Rdeča kapica v začetnih prizorih postapokaliptičnega porniča«.

Če želite s svojo letošnjo božično dekoracijo posnemati Melanio Trump, si lahko rdeče novoletne plastične smreke kupite tudi v slovenskih trgovinah za okoli 40 evrov.