Ni le želja posameznika tista, ki je pomembna pri izbiri vhodnih vrat, temveč je pomemben tudi celoten videz hiše, njena oblika, način zidave in ostali materiali. V preteklosti so naše domove krasila izključno lesena vrata, danes pa je na trgu veliko vhodnih vrat iz vseh vrst različnih materialov. Vhodna vrata je treba izbrati premišljeno, saj so prvi stik vsakega našega obiskovalca z nami in lepo je, če je prvi stik pozitiven. Naj vhodna vrata poudarijo lepoto naše hiše in naj vsakemu obiskovalcu pripravijo prijetno dobrodošlico. Pri izbiri vhodnih vrat pa je dobro biti tudi samosvoj, saj tako vrata dobijo osebni pridih lastnika.

Prednosti aluminijastih vhodnih vrat

Aluminijasta vrata so bila včasih rezervirana le za večje poslovne in trgovske objekte, danes pa jih najdemo na marsikateri stanovanjski hiši. Prednost aluminijastih vrat je predvsem njihova obstojnost, saj na njih ne vplivajo vremenske razmere in UV-žarki, zato tudi ne potrebujejo barvanja vsakih nekaj let ali drugega vzdrževanja. Aluminij je izredno trden in obstojen material, prednost pa je tudi v tem, da ga je mogoče v celoti reciklirati. Aluminijasta vhodna vrata so izjemno odporna in neobčutljiva na različne udarce, prav tako se z leti ne povesijo ali kako drugače spremenijo oblike.

Aluminijasta vhodna vrata vodilnega slovenskega proizvajalca Pirnar so tudi izvrstno toplotno in zvočno izolirana, tako da hrup z ulice ni moteč, poleg tega pa pozimi v stanovanje ne prihaja mrzel zrak in poleti vročina.

Podjetje Pirnar vam nudi veliko izbiro različnih aluminijastih vrat, samo aluminijastih ali pa v kombinaciji s steklom. Podjetje je prejemnik številnih mednarodnih nagrad na področju inovacij in je vedno pripravljeno ustreči naročnikovim željam ter ustvariti vrata po njihovih željah in potrebah.

Kaj pa lesena vhodna vrata?

Ljubitelji tradicije prav gotovo prisegajo na lesena vhodna vrata. Toplina lesa daje vratom domačnost, zato si marsikdo ne predstavlja hiše brez lesenih vhodnih vrat. Les je z ekološkega vidika najboljši gradbeni element. Je energetsko dober material in naravno dober izolator, poleg tega pa je izjemno raznolik. Prednost lesenih vhodnih vrat je njihova ugodnejša cena v primerjavi z aluminijastimi, pa tudi naraven videz. Slabost lesenih vrat je prav gotovo v večkratni potrebi po barvanju, saj vremenske razmere in UV-žarki vplivajo na lesena vhodna vrata, zato lesena vhodna vrata potrebujejo vestno in redno vzdrževanje. Hkrati pa je les zaradi svoje vseprisotnosti tudi eden izmed najpreprostejših materialov v primeru, če potrebujete popravilo ali obnovo.

V ponudbi podjetja Pirnar je veliko različnih lesenih vhodnih vrat v najrazličnejših izvedbah. Nudijo vam popolnoma lesena vrata ali pa lesena vhodna vrata v kombinaciji s steklom.

Katera vhodna vrata izbrati, ko izbirate med aluminijastimi in lesenimi vrati, je prav gotovo težka naloga, saj lahko pri obeh materialih naštejemo tako prednosti kot tudi slabosti.

Vsaka vhodna vrata ne ustrezajo prav vsaki hiši, zato je treba pri izbiri vhodnih vrat upoštevati videz celotne hiše. Če izbira vhodnih vrat naročniku predstavlja težavo, podjetje Pirnar nudi možnost, da svojo hišo fotografirate in s fotografijo obiščete prodajni salon, kjer vam bodo svetovalci pomagali pri izbiri primernih vhodnih vrat za vašo hišo.

Vhodna vrata podjetja Pirnar so odlično oblikovana in izdelana, kar dokazujejo tudi številna mednarodna priznanja in nagrade na domačem in tujem trgu. Inovativne oblike vhodnih vrat privlačijo pozornost vseh, tako lastnikov kot tudi mimoidočih. Prestižna vhodna vrata so ročno izdelana iz najboljših materialov. Na voljo je veliko inovativnih vhodnih vrat za prav vse okuse.

Izbira in nakup vhodnih vrat je pomembna odločitev v življenju posameznika, v podjetju Pirnar pa vam pri tej odločitvi prijazno pomagajo, saj imajo v svoji ponudbi vhodna vrata za vsak okus.