Zakonca Bergeron sta v ameriškem New Hampshiru pred leti ustanovila zavetišče za živali Rickety Ranch. Želela sta ustvariti okolje, kjer lahko varno živijo zavržene in poškodovane živali, ob delu z njimi pa se lahko sprostijo mladi obiskovalci ali prostovoljci, ki na kmetiji delajo.

Če so se ob vstopu v zavetišče nekoč živali in ljudje lahko poslovili od skrbi, temu že dve leti ni tako. Zavetišče je namreč postalo žrtev izsiljevalca, ki za seboj pušča pisma v rimah in resno škodo. Doslej je brutalno ubil več živali, zažgal dva avtomobila in skedenj, konjem pa je tudi odrezal repe. V pismih, polnih enostavnih rim in pravopisnih napak, zahteva 250 tisoč dolarjev.

Primer je medtem že prevzel FBI. Ta za informacije, ki bi vodile do aretacije, ponuja 10 tisoč dolarjev nagrade. Preiskovalci za zdaj ne izključujejo niti tega, da je za sadistični vandalizem odgovornih več oseb, pravijo pa, da je doslej nastala škoda že presegla vrednost več deset tisoč dolarjev. Pravijo tudi, da na srečo doslej še ni bila poškodovana nobena oseba.